Volgens Stek gaan de te slopen flats in de Van Speykstraat begin oktober tegen de vlakte. |
Volgens Stek gaan de te slopen flats in de Van Speykstraat begin oktober tegen de vlakte. | Foto: brochure Stek Sociaal plan flats Van Speykstraat

Eerste flats Van Speykstraat in oktober plat

Algemeen Nieuwbouw

LISSE - De eerste flats van woningcorporatie Stek in de Van Speykstraat gaan in oktober tegen de vlakte. Per 1 april zijn de huurcontracten overgegaan naar Interveste, een landelijke organisatie die woningen tijdelijk en antikraak verhuurt.

Door Arie in 't Veld

Zij nemen het beheer en de verhuurtaken van de te slopen woningen van Stek over. Dit betekent dat woningzoekenden zich tot Interveste moeten richten als zij in aanmerking willen komen voor een tijdelijke huurwoning van Stek. Stek verhuurt soms woningen tijdelijk als zij op de nominatie staan om gesloopt te worden. Op dit moment zijn dat in Lisse de Van Speykstraat en in Hillegom de Michiel de Ruyterstraat. Interveste regelt alles rondom de tijdelijke verhuur en antikraak. Tijdelijke huurders met reparatieverzoeken, klachten of vragen over de huur moeten zich wenden tot Interveste. Er zijn ook huurders verhuisd naar het Havengebouw. De woningcorporatie heeft de huur van de nieuwbouw overigens naar omlaag bijgesteld, om de huurders niet met een te grote overgang in huurpenningen te confronteren. Stek-bestuurder Hans Al: "We willen een doorstroming realiseren en de bewoners van de nieuwe huizen hebben bovendien voordelen ten opzichte van de uit de zestiger jaren daterende flats, zoals een goed wooncomfort en ook goedkoper in energiegebruik. Op jaarbasis ga je dat merken." Overigens zijn de eerste bewoners van de Van Speykflats vorig jaar oktober al verhuisd naar eengezinswoningen in project De Waterkanten. Volgens de bestuurder is het streven erop gericht om begin oktober met de sloop van de flats te beginnen.

Uit de krant