Gastspreker Geert-Jan Borgstein komt iets vertellen over 'Onvergetelijk Mauritshuis', een rondleiding speciaal voor mensen met dementie en hun naasten.
Gastspreker Geert-Jan Borgstein komt iets vertellen over 'Onvergetelijk Mauritshuis', een rondleiding speciaal voor mensen met dementie en hun naasten.

Laatste Alzheimer Café 2017 in Sassembourg over 'Onvergetelijk'-rondleidingen

Algemeen

ALZHEIMER • Het laatste Alzheimer Café van 2017 vindt plaats op maandagavond 11 december in Sassembourg.

Als speciale gast komt Geert-Jan Borgstein iets vertellen over 'Onvergetelijk Mauritshuis': bijzondere rondleidingen speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren. Door naar kunst te kijken kunnen mensen met dementie samen met hun naasten ideeën uitwisselen, zonder dat degene met dementie hoeft terug te vallen op het kortetermijngeheugen.

De rondleiding biedt hen toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen, waardoor sociaal contact gestimuleerd wordt. Onderzoek wijst uit dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid: deelnemers voelen zich na afloop van een Onvergetelijk-rondleiding gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen.

Voor het laatste Alzheimer Café van 2017 wordt ook een informatietafel ingericht met folders over allerhande mogelijkheden op het gebied van dagbesteding en activiteiten voor mensen met dementie. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden. Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Adres: Sassembourg, Jan van Brabantweg 1, Sassenheim. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. van Noort, telefoonnummer 06-10918151.

Uit de krant