Afbeelding
Foto: pr

Lisse twijfelt aan betrouwbaarheid milieueffectrapportage Schiphol

Algemeen

OVERLAST • In antwoord op vragen van de NOS heeft de gemeente Lisse laten weten geen vertrouwen te hebben in de onafhankelijk en betrouwbaarheid van de berekeningen van Schiphol met betrekking tot de milieueffectrapportage (MER). Deze MER bepaalt de groei van de luchthaven.

Lisse heeft eveneens aangegeven dat de Omgevingsraad niet goed functioneert. De Omgevingsraad beslist in principe hoeveel Schiphol mag groeien. Betrokken partijen in die raad zijn overheden, omwonenden, de luchtvaartsector en brancheorganisaties.

De gemeente Lisse staat niet alleen in haar oordeel. Ook de gemeenten Castricum, Leiden, Nieuwkoop, Noordwijk, Stichtse Vecht, Uitgeest en Uithoorn zeggen geen vertrouwen te hebben in de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van de berekeningen van Schiphol. Aalsmeer, Alkmaar, Amsterdam, Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Noordwijkerhout, en Weesp hebben wél vertrouwen in de berekeningen.

Van de bovengenoemde gemeenten vinden Aalsmeer, Alkmaar, Bodegraven-Reeuwijk, Castricum, De Ronde Venen, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Stichtse Vecht, Uitgeest en Uithoorn net als Lisse dat de Omgevingsraad niet goed functioneert. De gemeenten Haarlemmermeer, Amsterdam en Zaanstad willen zich er niet over uitspreken.

Meer over het onderzoek dat de NOS verrichtte is te lezen op de website van de NOS. 

Uit de krant