De lente wordt in huis gehaald | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De bollen worden opgehaald om thuis tot bloei te brengen voor de Lenteflora.
De bollen worden opgehaald om thuis tot bloei te brengen voor de Lenteflora. (Foto: A .in 't Veld)

De lente wordt in huis gehaald

BOLLEN • Koning Winter is nog druk bezig zijn stempel op het weer te drukken, maar desondanks zijn er in Lisse mensen die zich inspannen om de lente in huis te halen. Dat zijn de bijna tachtig huisbroeiers van de jaarlijkse Lenteflora, die vorige week zaterdag bij Piet van Dijk de elf potten met bloembollen ophaalden.

Door Arie in 't Veld

Eerder al werden ook bloembollen op pot uitgereikt op nagenoeg alle basisscholen in Lisse en Lisserbroek. Hierover zei Lenteflora-bestuurslid Pascale Meeuwissen dat het om 350 potten met de narcis Jet Fire ging. De bedoeling is dat de leerlingen ieder hun pot zo mooi mogelijk in bloei trekken. Als bollen gaan bloeien, dan maken zij daarvan een foto. Van alle foto's wordt een collage gemaakt die op de Lenteflora wordt geëxposeerd. Momenteel staat de wisselbeker van de scholenbroei bij de Klarinet; andere scholen zullen dus hun best doen die beker daar weg te halen.

Ook de deelnemers van de huisbroei kunnen nu aan de slag om licht en donker, warmte en koude in te zetten voor het in bloei brengen van de bollen. Zij mogen daarvoor geen technische hulpmiddelen gebruiken. Ze moeten de tulpen Time Out; Seadov en Calgary Flames, de narcissen Exception en Signor, de hyacinten Golf de Gascogne, Ibis en Purple Voice en de bijzondere bolgewassen Muscari, Scilla mischtschenkoana en Fritillaria michailovskyi in bloei zien te krijgen.

Lenteflora
Handenvol werk voor de broeiers die de potten (al dan niet bloeiend) moeten inleveren voor de Lenteflora. Die is van vrijdag 22 t/m maandag 25 februari in het complex van Hobaho.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>