Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Verkiezingsuitslag Lisse: VVD de grootste, D66 stijgt het hardst

Politiek

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Lisse laat zien dat de VVD opnieuw de meeste stemmen heeft gekregen. Was vier jaar geleden het CDA nog de een-na-grootste partij, nu gaat die eer naar D66. De opkomst was met 84,6 procent wat lager dan in 2017, toen 86,9 procent van de kiesgerechtigden een stem uitbracht.

RTL Nieuws heeft op basis van verschillende data op een rijtje gezet hoe het stemgedrag in de verschillende gemeenten is. Uit de data van Lisse blijkt dat de VVD 27,3 procent van de stemmen heeft gekregen. Op de tweede plek staat D66 met 15,3 procent van de stemmen. Het CDA en de PVV ontlopen elkaar met respectievelijk 10,8 en 10,4 procent niet veel. Zij bezetten plaats 3 en 4 in Lisse. RTL Nieuws meldt dat van de nieuwe partijen JA21 van Joost Eerdmans in Lisse de meeste stemmen kreeg: 3,4 procent.
Zoals het er nu naar uitziet, gaat D66-wethouder Jeanet van der Laan naar de Tweede Kamer. Zij stond als 13e op de lijst voor D66 en deze partij krijgt volgens de voorlopige uitslag 24 zetels in de Tweede Kamer.


RTL Nieuws


RTL Nieuws


RTL Nieuws

Uit de krant