De viaductbrug Ruishornlaan/Laan van Rijckevorsel is voorlopig gesloten voor vrachtwagens en bussen.
De viaductbrug Ruishornlaan/Laan van Rijckevorsel is voorlopig gesloten voor vrachtwagens en bussen. Foto: pr

Tijdelijke afsluiting Grachtbrug in Lisse voor vracht- en busverkeer, Ruishornlaan langer afgesloten

Algemeen

De afgelopen weken zijn er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de boven- en onderzijde van de viaductbrug Ruishornlaan/Laan van Rijckevorsel (Grachtbrug) in Lisse. Tijdens deze werkzaamheden aan de onderzijde van de brug is gebleken dat de schade aan de betonnen draagconstructie (betonrot) veel ernstiger is dan uit eerder uitgevoerd onderzoek mocht worden verwacht. De schade is zo groot dat het onverantwoord is nog vracht- en busverkeer over de brug te laten rijden.

Om het vracht- en busverkeer over de brug weer mogelijk te maken moet de brug zo snel mogelijk worden ondersteund met een tijdelijke stalen constructie. Naar verwachting duurt het berekenen en aanbrengen van de ondersteuningsconstructie 3 à 4 weken. Gedurende die tijd wordt de brug afgesloten voor het vracht- en busverkeer dat over de brug gaat (Laan van Rijckevorsel). Het vracht- en busverkeer wordt via een omleidingsroute omgeleid.

Ruishornlaan langer afgesloten
Om de werkzaamheden aan de onderzijde van de brug te kunnen uitvoeren was de Ruishornlaan hier al afgesloten voor al het auto-, vracht- en busverkeer. Omdat aan de onderzijde van de brug een ondersteuningsconstructie moet worden geplaatst, blijft de huidige afsluiting voor al het autoverkeer op de Ruishornlaan langer van kracht.

Als de ondersteuningsconstructie is aangebracht kan het vracht- en busverkeer weer over de Laan van Rijckevorsel. De beperking bij de Ruishornlaan blijft daarna wel van kracht voor vracht- en busverkeer. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren. Ook hiervoor is er een omleidingsroute. Het is op dit moment niet bekend hoe het definitieve herstel van de brug eruit gaat zien. Wanneer er meer bekend is, volgt meer informatie.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant