Goede en betrouwbare informatie is de eerst stap naar een goed geïsoleerd huis.
Goede en betrouwbare informatie is de eerst stap naar een goed geïsoleerd huis. Foto: PR

Lisse organiseert de eerste Isolatie-infoweken

Algemeen

De gemeente Lisse organiseert de eerste editie van de Isolatie-infoweken. Persoonlijk advies en gezelligheid gaan samen met informatie die huiseigenaren nodig hebben om isoleren makkelijker en goedkoper te maken. De gemeente biedt inwoners daarnaast gezamenlijke inkoopacties voor isolatie en HR++ glas. 

Goede en betrouwbare informatie is de eerst stap naar een goed geïsoleerd huis. Tijdens de infoavonden horen huiseigenaren hoe ze het aan kunnen pakken en wat de gemeente en de Rijksoverheid te bieden hebben. Er zijn verschillende infoavonden en een infocafé. 

Isolatie-infocafé in de Zeehelden- en Bloemenbuurt

In deze eerste editie van de Isolatie-infoweken komt de gemeente naar de Zeehelden- en Bloemenbuurt. Huiseigenaren in deze buurten hebben een brief gekregen over de activiteiten. Op 3 mei staat er een koffiekar in de buurt en op 24 mei is er een Isolatie-infocafé bij Speeltuin Marijke. In het najaar zijn er weer Isolatie-infoweken en komen er ook activiteiten in andere buurten. 

Gezamenlijke inkoopactie

Wie al wil beginnen met isoleren kan meedoen aan de gezamenlijke inkoopactie voor isolatie en glas. Het Regionaal Energieloket voert deze actie uit voor de gemeente Lisse en heeft een selectie gemaakt van goede en betrouwbare bedrijven die de isolatie uitvoeren tegen een goede prijs. Zo hoeven bewoners niet zelf een bedrijf te zoeken. 

Programma Isolatie-infoweken Lisse

Op 13 mei is er een online infoavond over isoleren van 19.30 uur tot 21.00 uur. Op 15 mei is er een infoavond in de Beukenhof, van 19.30 tot 21.30 uur.

Op beide infoavonden krijgt u uitleg over isolatie, subsidie en de inkoopactie. Daarnaast kunt u vragen stellen over uw eigen huis. In Beukenhof zijn ook de Lisser energiecoaches er om u persoonlijk te adviseren. En er is koffie met taart. Aanmelden kan via www.allemaal-duurzaam.nl.

Ten slotte is er op 24 mei een Isolatie-infocafé bij Speeltuin Marijke van 15.00 tot 17.00 uur.
De gemeente trakteert op koffie met gebak en ondertussen kunt u op uw gemak in gesprek met energiecoaches en andere deskundigen. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.  

Informatie over de Isolatie-infoweken en de inkoopactie is de vinden op www.allemaal-duurzaam.nl

Uit de krant