Voorlezen is goed én leuk voor alle kinderen.
Voorlezen is goed én leuk voor alle kinderen. Foto: Pixabay

Grimbergen Boeken en VoorleesExpress samen in actie

Algemeen

De campagne Geef een prentenboek cadeau start vandaag, 12 mei. Dit jaar met het prentenboek Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer.

Al meer dan vijf jaar heeft de campagne Geef een prentenboek cadeau als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

De gedoneerde prentenboeken van Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen worden geschonken aan gezinnen die deelnemen aan de VoorleesExpress. De VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek geeft extra aandacht aan gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt er elke week een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit, ontwikkelen ze hun taalgevoel en ontdekken ze, samen met hun ouder(s), hoe leuk boeken zijn.

Vanaf 12 mei is Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen te koop voor maar € 2,99 bij Grimbergen Boeken. Mensen kunnen dan ook een boek doneren aan de VoorleesExpress. Grimbergen Boeken, de Bibliotheek Bollenstreek en de VoorleesExpress zorgen er samen voor dat de boeken bij de gezinnen terechtkomen.

Uit de krant