Violist en pianist bij Koetshuis Keukenhof | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De jonge musici Tobias Borsboom (piano) en Pieter van Loenen (viool) geven samen een concert in 't Koetshuis van Kasteel Keukenhof.
De jonge musici Tobias Borsboom (piano) en Pieter van Loenen (viool) geven samen een concert in 't Koetshuis van Kasteel Keukenhof. (Foto: pr)

Violist en pianist bij Koetshuis Keukenhof

  Cultuur

CONCERT • In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden dinsdag 19 februari Pieter van Loenen (viool) en Tobias Borsboom (piano) op. Samen vormen deze twee toptalenten een veelgevraagd duo in concertzalen en op festivals door het hele land. Dat is niet verbazingwekkend, want ze hebben vele prijzen op hun naam geschreven.

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Hij voltooide in 2013 zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. In 2015 won hij de prestigieuze Dutch Classical Talent Award. Eerder was hij al prijswinnaar bij concoursen als het Prinses Christina Concours en de YPF Piano Competition.

Pieter van Loenen was in 2010 winnaar van het Prinses Christina Concours. In 2016 won hij de publieksprijs bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In datzelfde jaar studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 10 met onderscheiding én de prijs voor het beste examen van dat jaar. Dit seizoen is Pieter finalist in de Dutch Classical Talent Award Competition. Als solist trad Pieter onder andere op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In dit programma spelen Van Loenen en Borsboom vioolsonates van Beethoven (no.7 ), Ravel (no.1), Enescu (no.1) en Roemeense Volksdansen van Bartók. Het concert begint om 20.15 uur, het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.

Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>