De gemeenteraad zoals die in 2018 werd gepresenteerd.
De gemeenteraad zoals die in 2018 werd gepresenteerd. Foto: Sven van der Vlugt

Raadslid worden, iets voor jou? Doe de avondcursus Politiek Actief in Lisse

Politiek

Altijd al overwogen om raadslid te worden? Dan is nu de kans om te kijken of het wat voor jou is. De gemeente Lisse organiseert op woensdag 10 maart en donderdag 11 maart de tweedaagse online avondcursus Politiek Actief in Lisse. Beide keren begint het om 19.30 uur. Het belooft een ludieke, informatieve en interactieve cursus te worden die wordt begeleid door een ervaren en inspirerende trainer. Je bent van harte welkom.

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De afdelingen van politieke partijen gaan binnenkort aan de slag met het samenstellen van de kandidatenlijsten. We vinden het belangrijk om bewoners die politiek actief willen worden, kennis te laten maken met de gemeenteraad en het raadslidmaatschap. Daarom hebben we een bureau ingeschakeld om samen met ons een tweedaagse cursus op maat te maken voor nieuwsgierige, aspirant-raadsleden.

Cursusavonden
Wat hebben we te bieden? Op woensdag 10 maart staan we eerst stil bij jouw ambities. Wat breng jij mee? Wat zou je in de gemeente Lisse willen bereiken? En wat denk je daarvoor nodig te hebben? Daarnaast doe je veel praktische kennis op over het reilen en zeilen in de gemeenteraad. Op donderdag 11 maart vertellen ervaren raadsleden over wat het betekent om politiek actief te zijn en wat het raadswerk in de fracties, raadscommissies en raad in de praktijk inhoudt. En we onderzoeken samen hoe je als raadslid op de beste manier met je ambities aan de slag kunt. Burgemeester Lies Spruit en raadsgriffier Margriet Veeger zijn aanwezig, net als een aantal van de huidige raadsleden.

Informatie en aanmelden
Als je eerst meer wilt weten over de cursus Politiek Actief of over de gemeenteraad van Lisse, neem dan gerust contact op met Margriet Veeger, raadsgriffier Lisse. Aanmelden kan via mveeger@lisse.nl

Uit de krant