Afbeelding
Foto: pixabay

Dolle Goede Doelen Dagen in Dorpshart Lisse: shoppen voor een lokaal goed doel

Zakelijk

ACTIE • Op initiatief van Jolijn Koopmans (Lemon Hill) worden vanaf dit jaar de 'Dolle Goede Doelen Dagen' gehouden in Dorpshart Lisse. Shoppen voor een lokaal goed doel.

Al meerdere jaren houdt Lemon Hill twee keer per jaar een grote opruiming waarbij de opbrengst van twee dagen naar het goede doel gaat, met groot succes. Onder meer The Gate, Stichting Bretels en stichting Puntenburg ontvingen al een cheque.

Dit jaar zet niet alleen Lemon Hill zich in, maar slaan meer ondernemers van Dorpshart Lisse de handen ineen. Op zaterdag 8 en 9 maart zetten diverse ondernemers zich in voor het goede doel Kooksaam. Kooksaam is onderdeel van Stichting SterkSaam. In augustus 2014 werd het passend onderwijs ingevoerd en dit heeft effect gehad op leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Waar leerlingen van 18+ voorheen nog onderwijs mochten volgen, bleek dit opeens geen vanzelfsprekendheid meer. De bedoeling van de KookAcademie van KookSaam is om deze jongeren op te kunnen leiden tot horecamedewerkers op diverse gebieden en ze, waar mogelijk, te begeleiden naar betaald werk in de toekomst.

Diverse ondernemers hebben leuke acties opgezet of speciale producten in de aanbieding voor het goede doel. De opbrengst van de acties wordt samengevoegd en uiteindelijk aangeboden aan de stichting.

Uit de krant