Impressie Don Boscoterrein, zoals te zien op de website van Adriaan van Erk . |
Impressie Don Boscoterrein, zoals te zien op de website van Adriaan van Erk . | Foto: www.adriaanvanerk.nl

Wijzigingsplan Don Bosco wordt vastgesteld

Politiek

LISSE - Het perceel tussen de Don Boscostraat en de Ruishornlaan dat zoetjesaan is veranderd in een zwembad, gaat nu de fase van plannen maken in.

Door Arie in 't Veld

Begin oktober 2016 heeft de gemeente een gronduitgifteovereenkomst gesloten met Adriaan van Erk Ontwikkeling om op de voormalige Don Boscoschoollocatie tien tot twaalf bouwkavels te realiseren. Het is de bedoeling dat kopers van de bouwkavels hier hun droomhuis kunnen bouwen. Die behoefte is er duidelijk. Er zijn namelijk meer dan tachtig personen die zich als potentiële koper bij Adriaan van Erk hebben ingeschreven.

Voor de woningbouwontwikkeling Don Bosco is een wijzigingsplan opgesteld om de bestemming van de gronden te wijzigen naar woningbouw. Het vigerend bestemmingsplan 'Lisse Dorp 2010' en 'Lisse Dorp 2010 1e herziening' maakt het via een wijzigingsbevoegdheid mogelijk om binnen de gestelde kaders de bestemming te wijzigen. Het wijzigingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is één zienswijze ingediend, die na overleg tussen indiener en de ontwikkelaar is ingetrokken.

Dit betekent dat het wijzigingsplan ongewijzigd vastgesteld kan worden. In de nog te sluiten overeenkomst wordt uitgewerkt hoe de gemeentelijke ecologische zone moet worden ingericht en beheerd. Daarnaast wordt geconcretiseerd hoe de wensen van bewoners voor meer groenvoorzieningen en bomen worden ingevuld. Hierover is reeds in hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Adriaan van Erk Ontwikkeling. Tenslotte wordt door aanpassing van de welstandscriteria bereikt dat kopers hun droomhuis kunnen bouwen passend binnen de directe woonomgeving.

Uit de krant