Lintje voor Dennis Schrama | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Burgemeester Spruit speldt de versierselen op bij Dennis Schrama.
Burgemeester Spruit speldt de versierselen op bij Dennis Schrama. (Foto: A. in 't Veld)

Lintje voor Dennis Schrama

ONDERSCHEIDING • Brandweerman Dennis Schrama heeft uit handen van burgemeester Lies Spruit een koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen. De gebeurtenis vond vrijdagavond plaats tijdens de jaarlijkse korpsavond in de kazerne. Schrama werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en nam afscheid van het brandweerkorps.

Door Arie in 't Veld

Op 1 september 1997 werd hij als aspirant bij de vrijwillige brandweer aangesteld. Na ruim 21 jaar stopte hij op 1 augustus 2018 als lid van de vrijwillige brandweer. Hij volgde in zijn brandweercarrière diverse opleidingen tot aan het niveau van hoofd brandwacht en met de specialismen chauffeur en pompbediende.

Iedereen binnen het korps kent Dennis Schrama als een betrokken en gedreven brandweerman, zoals ook door de burgemeester werd verwoord. In zijn gedrevenheid en standvastigheid was hij een voorbeeld voor het korps. Daarmee heeft hij veel voor de kazerne in Lisse betekend. De organisatie en het team ervaren sinds zijn vertrek een gemis van iemand met veel kennis, ervaring en motivatie. Hij is bovendien een heel sociaal persoon. Daarmee leverde hij een grote bijdrage aan de saamhorigheid binnen de kazerne in Lisse en de Brandweer Hollands Midden. Schrama werd ook toegesproken door de 90-jarige Cor Dol die nog altijd zeer nauw bij het Lissese brandweerwerk betrokken is. Schrama is nu al een groot gemis in de gelederen van het korps dat in 2018 totaal 257 keer uitrukte, waarvan 70 keer voor een brand, 130 keer voor een hulpverlening en onder andere ook 44 keer voor een automatische melding. Het Lissese korps organiseert dit keer ook de brandweerwedstrijden die op 6 april worden gehouden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>