Opening Kunstweek Lisse met bijzondere expositie | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Een kenmerkend werk van John Wassenaar.
Een kenmerkend werk van John Wassenaar. (Foto: pr)
Kunst

Opening Kunstweek Lisse met bijzondere expositie

In de tweede volle week van november start de Nationale Kunstweek. Ook in Lisse is hier volop aandacht voor. Daar start de Kunstweek bij kunsthandel/galerie het Grachthuisje met een bijzondere expositie van de veelzijdige en kleurrijke impressionist Henri Hess en de fijnschilder John Wassenaar.

De combinatie van beide mannen is bijzonder. Hess is een gedreven kunstenaar. Zijn eigen woorden omschrijven hem het best: "Schilderen is mijn leven, ik kan geen dag zonder." Hess zet met een losse impressionistische toets en met grote uitdrukkingskracht zijn kleurrijke dorpsgezichten, landschappen, dieren en (bloem)stillevens neer. Zoals hij zich uitdrukt, zo is zijn stijl van werken: direct en ongecompliceerd. Zijn liefde voor het schilderen spettert van zijn doeken af.

Scherpschilder
Wassenaar daarentegen is een fijnschilder. Hij houdt van een grapje. Achter de grapjes zit een bedoeling: begrijpen wij eigenlijk wel wat wij zien? Of zien wij slechts wat wij dénken te zien? Deze vragen komen op bij het kijken naar de schilderijen van Wassenaar. Hij herschept de beelden die wij allemaal kennen door met schaduw, hoge lichten, reflecties en structuur te spelen (zie foto). Hij maakt er andere beelden van: we herkennen ze maar ze zijn toch anders. De kleuren, de compositie, de keuze van het onderwerp, het raadselachtige: het is typisch John Wassenaar. Hij heeft een bijzondere eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. De bekende fijnschilder Henk Helmantel gaf hem een groot compliment, hij noemde Wassenaar een scherpschilder.

Bezichtigen
De expositie wordt 8 november geopend en is tot en met 1 december steeds van donderdags tot en met zondags te bezichtigen in het Grachthuisje (Kanaalstraat 39). De Kunstweek wordt georganiseerd door Stichting Kunstweek om de belangstelling voor beeldende kunst te vergroten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>