Het Jeugdorkest van het Symfonieorkest Bloembollenstreek.
Het Jeugdorkest van het Symfonieorkest Bloembollenstreek. Foto: pr

Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek verzorgt kerstconcert met collecte voor Voedselbank

Algemeen Goede doelen

Het Jeugdorkest van het Symfonieorkest Bloembollenstreek geeft zaterdag 21 december om 15.00 uur een gratis kerstconcert in de Engelbewaarderskerk ten gunste van de Voedselbank van Lisse. Om iedereen de gelegenheid te geven om te komen luisteren is de toegang tot het concert geheel vrij. Het Jeugdorkest voert een breed programma van bekende en minder bekende kerstmuziek uit. Tijdens het concert is er (voor wie het kan missen) gelegenheid om een financiële bijdrage te doen aan de Voedselbank. De zaal gaat om 14.30 uur open.

Het idee voor dit concert werd geboren tijdens het jaarlijkse repetitieweekend in februari 2019 in het bosrijke Lage Vuursche. Bij dit weekend werd ook met elkaar nagedacht over de plannen voor het komende jaar. Vanuit de leden kwam het voorstel om een concert te geven voor een goed doel. Dit idee wordt deze kerst gerealiseerd met een benefietkerstconcert.

Voor velen van ons hoort bij een mooie kerst: gezellig samen zijn, mooie muziek en lekker eten. Helaas zijn deze ingrediënten niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor die mensen hoopt het orkest met dit concert een aantal van deze ingrediënten toch mogelijk te maken. Het ondernemersfonds heeft aangeboden om alle de onkosten te vergoeden zodat de volledige opbrengst ten goede zal komen aan de Voedselbank van Lisse.

De Voedselbank Lisse is gestart in 2005 met hulp van Voedselbank Leiden. Aanvankelijk werden vanuit de kofferbak van een auto voedselpakketten thuisgebracht. Via diverse locaties in Lisse heeft de Voedselbank inmiddels een vast onderdak gekregen in het Paus Franciscushuis. De voedselbank verstrekt het voedsel gratis aan mensen met een laag inkomen en doet dit werk met behulp van vrijwilligers.

Tijdens het concert zullen bekende kerstliederen afgewisseld worden met enkele klassieke werken zoals de 1e symfonie van Beethoven en Morning van Grieg. Het Jeugdorkest van de Bloembollenstreek (onderdeel van de vereniging Symfonie Orkest Bloembollenstreek) bestaat inmiddels 37 jaar. De leden zijn tussen 12 en 25 jaar oud en repeteren elke vrijdagavond van 18.00-19.45 uur in Floralis in Lisse. Sinds het voorjaar van 2019 doen zij dit onder leiding van dirigent Dick Hesselink. Het orkest geeft jaarlijks minimaal 3 concerten, waarvan het openingsconcert van de Harddraverij door velen als een jaarlijks hoogtepunt wordt beschouwd. Het repertoire wordt in overleg met de leden samengesteld en bestaat uit een brede keuze van muziek. Van grote klassieke stukken tot filmmuziek en bewerkingen van bekende meezingers. Het orkest gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Komend jaar hoopt het orkest ook mee te kunnen doen aan de Nationale Orkest Spelen. Dit is het vervolg van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten waar dit orkest in 2018 een prachtige 2e plaats behaalde.

In het orkest is altijd plaats voor nieuwe leden. Geïnteresseerden zijn welkom om eens tijdens een repetitie te komen luisteren en/of mee te spelen. Voor meer informatie zie: https://www.symfonieorkest-bloembollenstreek.nl of stuur een mail naar jo@symfonieorkest-bloembollenstreek.nl

Uit de krant