Logo lissernieuws.nl
Alle orkesten van Crescendo spelen het speciaal gecomponeerde jubileumstuk High 5 for 115 van Michel de Haas tijdens het jubileumconcert op 23 november 2019.
Alle orkesten van Crescendo spelen het speciaal gecomponeerde jubileumstuk High 5 for 115 van Michel de Haas tijdens het jubileumconcert op 23 november 2019. (Foto: Hanno de Vries)

Uitverkocht jubileumconcert Crescendo Sassenheim ter ere van 115-jarig bestaan

  Cultuur

Ten overstaan van ruim 300 mensen vierde Harmonievereniging Crescendo Sassenheim zaterdag 23 november haar 115-jarig bestaan met een jubileumconcert in Hotel Van der Valk Sassenheim. "Een vereniging om trots op te zijn", aldus burgemeester van Teylingen Carla Breuer die de feestelijke avond opende.

Het Tweede Harmonieorkest van Crescendo, onder leiding van Joop Nijholt, opende het concert met diverse nummers die Crescendo door de jaren heen heeft vertolkt; allen met een speciale link naar het oprichtingsjaar van Crescendo, 1904. Het Opleidingsorkest, het jongste orkest van Crescendo onder leiding van dirigente Sophie Graven, vervolgde de avond met swingende nummers, waarna het oudste orkest van Crescendo, het Groot Harmonieorkest onder leiding van Dirk van der Niet, de avond besloot met klassiekers zoals Omens of Love en Yiddish Dances. Tussendoor kreeg het publiek de gelegenheid om mooie prijzen, zoals een spiksplinternieuwe fiets en een mooie oldtimertour door de bollenvelden, in de wacht te slepen en uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje herinneringen op te halen.
"Ongeacht waar je vandaan komt of wat je leeftijd ook is; muziek brengt iedereen bij elkaar; muziek verbindt!", aldus burgemeester Breuer. "We zijn ontzettend trots op onze rijke historie en de jarenlange inzet van onze vrijwilligers", licht voorzitter van Crescendo, Johan Faas, toe. "Ik hoop dat we nog heel veel van dit soort muzikale herinneringen met elkaar mogen maken!"
Het jubileumconcert was hét startschot van het jubileumjaar van Crescendo. De vereniging maakt zich nu op voor het Crescendo meets Friends concert op 21 maart 2020 waarbij andere verenigingen uit Teylingen Crescendo zullen vergezellen. Kijk voor meer informatie over het jubileumjaar op www.crescendosassenheim.nl.

Meer berichten