Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Webinar bij Vereniging “Oud Lisse” over ‘Suithardeshage – De oudste kern van het graafschap Holland’

  Historie

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert een digitale lezing door amateurhistoricus Kees Nieuwenhuijsen over Suithardeshaghe - De oudste kern van het graafschap Holland. De lezing vindt plaats op 20 april en start om 20.00 uur.

Het middeleeuwse graafschap Holland strekte zich uit van Texel tot Zeeland (zie afbeelding). Aanvankelijk bestond het slechts uit de regio rond Lisse. Graaf Gerulf en zijn nazaten kregen dit gebied geschonken van de Franse en Duitse koningen. De lezing gaat in op de achtergrond van die schenkingen, en de strijd die de Hollandse graven voerden tussen de jaren 885 en 1100, om hun bezit te behouden en verder uit te breiden.

Dr. Kees Nieuwenhuijsen woont in Rotterdam en is amateurhistoricus en publicist. In 2018 organiseerde hij de naspeling van de Slag bij Vlaardingen die 1000 jaar eerder, in 1018, plaatsvond.

Deze digitale lezing is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich wel aan te melden via oudlisse.nl/evenementen/ . U ontvangt dan meteen per e-mail een link waarmee u de lezing kan volgen.

Meer berichten