Logo lissernieuws.nl
Het jubileumlogo van atletiekvereniging De Spartaan.
Het jubileumlogo van atletiekvereniging De Spartaan. (Foto: pr)
Sport

AV De Spartaan bestaat 60 jaar en houdt jubileumweekend

  Verenigingen

Atletiekvereniging De Spartaan bestaat 60 jaar en dat gaat ze groots vieren. Voor jong en oud, voor leden én niet-leden! In het weekend van 9 en 10 oktober zullen de geplande jubileum festiviteiten plaatsvinden.

In oktober 1961 is AV De Spartaan in Lisse opgericht. De club telde toen 73 leden en er werd getraind in een klein gymnastieklokaal in Lisse. In 1965 kwam de sintelbaan. Gelukkig heeft de gemeente Lisse in 1983 een kunststofbaan aangelegd, waardoor De Spartaan nog meer kon groeien. Nu telt de vereniging rond de 800 leden van verschillende leeftijden en atletiek-, hardloop- en wandelniveaus die trainen op en rond de atletiekbaan op het Sportpark Ter Specke. De Spartaan is een zeer sociale vereniging en inmiddels al 60 jaar een begrip in de Bollenstreek.

Jubileumprogramma
Zaterdagochtend 9 oktober is er een programma voor leden én geïnteresseerden in de vereniging en haar brede sportaanbod; jeugdatletiek, wedstrijdatletiek, recreatief hardlopen, trailrunning, RunStarter, sportief wandelen en Nordic walking. De Spartaan organiseert afzonderlijke programma’s voor leeftijdsgroepen en niveaus waarbij de diverse disciplines van atletiek aan bod komen. De activiteiten zijn van 10.00 tot 12.00 uur, inschrijving is niet nodig. Kom naar de atletiekbaan en doe mee.
De middag (vanaf 14.00n uur) is voor de leden. Voor de jeugd zijn er clinics die worden begeleidt door trainers en topatleten. De volwassenen kunnen ook deelnemen aan clinics, deze worden gegeven door ervaren wedstrijdatleten. Leden kunnen zich van te voren aanmelden voor de clinics.
De jeugd kan vanaf 19.00 uur een feestje vieren in de kantine met dj, muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid. Vrienden en vriendinnen die geen lid zijn, mag je gewoon meenemen! Vanaf 20.30 uur wordt het gezellig op het feestplein vóór de kantine. Dit is voor leden en oud-leden. Het Praethuys is dé ontmoetingsplek om vrienden en bekenden te ontmoeten en lekker bij te kletsen. In de feesttent op het middenveld start vanaf 20.30 uur het spetterende jubileumfeest. Om 22.45 uur gaat The Flying Dutchmen los in de kantine. Voor de feestavond is aanmelden niet nodig.

Brakloopje
Voor wie nog durft (en kán): op zondag 10 oktober start het ‘Brakloopje’ van 3 of 6 km om 10.00 uur in het Keukenhofbos. Daarna sluit De Spartaan het feest af met koffie en koek in de kantine. Uiteraard is het brakloopje voor alle leden.

Meer berichten