Logo lissernieuws.nl
<p>Finn met zijn vader Michael in Beverwijk.&nbsp;</p>

Finn met zijn vader Michael in Beverwijk. 

(Foto: pr)
Sport

Zilver voor Finn Kortekaas op NH kampioenschap Judo

  Verenigingen

De elfjarige Finn Kortekaas uit Lisse heeft zondag 7 november een geweldige prestatie geleverd door tweede te worden tijdens het Noord-Hollands Kampioenschap Judo in Beverwijk.

Finn kwam uit voor de B-pupillen in de zwaar bezette -34 kg categorie en besliste alle partijen met Ippon (vol punt). De finale verloor hij, in stijl, met een keiharde Ippon tegen, maar hij kon met opgeheven hoofd de tweede plek op het ereschavot betreden.

Lange route
De weg naar kwalificatie was een lange route. Finn moest zich eerst via regiokampioenschappen kwalificeren. Dit was al een prestatie op zich. Hiervoor moest de jonge Kortekaas een leger talenten van onder andere de gerenommeerde judoschool Kenamju uit Haarlem verslaan om überhaupt te mogen deelnemen aan het sterk bezette Noord-Hollands Kampioenschap. Finn judoot bij Aarts-Sport Lisse en werd tijdens het kampioenschap gecoacht door zijn vader, Michael Kortekaas. Michael traint en begeleidt, samen met Nico Hermans en de broertjes Mike en Kevin van der Hulst, al jaren de wedstrijdgroep van de judoschool in Lisse.

Voetbal
Dat de jonge Finn de finale heeft gehaald is werkelijk een bijzondere prestatie. In de coronatijd is Finn vooral bezig geweest met voetbal bij FC Lisse en heeft hij nagenoeg geen judotrainingen kunnen volgen en niet aan wedstrijden kunnen deelnemen. Uit het niets een zilveren medaille winnen, zegt dus wat over zijn talent voor judo.
Trainer en coaches van andere clubs stonden dan ook te kijken van zijn aanwezigheid en vooral van zijn diversiteit aan technieken die hij toepaste en waarmee hij steeds won. Dit belooft wat voor de toekomst, aldus de begeleiders.

Meer berichten