Bewoonster Liana (m) poseert samen met Richard Boers (l) en Lies Spruit (r) voor de Talentschuur. | Foto: EA
Bewoonster Liana (m) poseert samen met Richard Boers (l) en Lies Spruit (r) voor de Talentschuur. | Foto: EA Foto: Esther Akerboom

Welkom in de Talentschuur

Activiteiten

Lisse n Een heerlijk zonnetje, vrolijke mensen, lekkere hapjes en livemuziek. Het was feest afgelopen vrijdag bij Stichting SterkSaam. En daar was een goede reden voor, want een officieel openingsfeestje was er nog niet geweest en bovendien werd op deze dag de nieuwe schuur voor de dagbesteding geopend.

Door Esther Akerboom

Stichting SterkSaam biedt sinds 2015 onderdak aan zes jongvolwassen mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in een prachtig verbouwde sfeervolle bollenschuur en verzorgen de dieren in de dierenweide, de groenten in de moestuin en verkopen handgemaakte houten spulletjes en producten uit de moestuin. Om ook mensen van buitenaf dagbesteding te kunnen bieden is er een mooie ruime schuur gebouwd waar twee groepen van zeven personen met hun handen aan de slag kunnen. Op vrijdagmiddag konden genodigden en belangstellenden alles bekijken bij SterkSaam. Burgemeester Lies Spruit kreeg een rondleiding. Zij was uitgenodigd om de opening van de schuur te verrichten.
Bestuurslid Richard Boers legde in zijn toespraak vooral het accent op de talenten van iedereen die de stichting heeft helpen opzetten, bewoners en deelnemers. "SterkSaam bestaat omdat we talenten hebben mogen gebruiken die alles van begin tot einde hebben opgebouwd. Zo hebben we een leefbaar thuis voor elkaar gekregen en hebben de bewoners een zinvolle plek om hun talenten te laten bloeien." De openingshandeling bestond uit het onthullen van het kunstwerk op de nieuwe schuur, die de toepasselijke naam 'Talentschuur' heeft gekregen. "We willen talentenbouwers zijn en denken dat we daar met deze schuur een steentje aan bij kunnen dragen", aldus Boers.
Ter afsluiting bracht de Lissese liedjesschrijfster en cabaretière Anouk Kragtwijk haar ontroerende lied 'Nu hij er niet is' ten gehore. Een lied dat voortgekomen is uit gesprekken met ouders van de bewoners van SterkSaam en dat voor heel wat tranen bij de toehoorders zorgde. Bij de dagopvang is nog voldoende plek op alle dagen. Mensen met belangstelling zijn welkom om een keer te komen kijken. Het adres is: Heereweg 460a.

Uit de krant