Lissernieuws - Nieuwe evenementen tijdens de Feestweek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Ook de kermis is weer van de partij tijdens de Feestweek.
Ook de kermis is weer van de partij tijdens de Feestweek. (Foto: Maurice Hoogeveen)

Nieuwe evenementen tijdens de Feestweek

  Activiteiten

Feestweek • Het nieuwe programmaboekje van de Feestweek Lisse is onlangs verspreid. De Harddraverijvereniging Lisse en omstreken blikt in deze 50ste editie terug op nog zo'n jubileum: de maandagavondspelen worden dit jaar voor de 50ste keer gehouden. Bestuur en vele vrijwilligers kijken met verlangen uit naar de aftrap van de feestweek, net als vele Lissers. Dit jaar zijn er ook diverse nieuwe evenementen op het programma gezet.

Door Arie in 't Veld

De feestweek gaat donderdag 21 september van start met een openingsconcert in het Paviljoen achter de Gewoonste Zaak. Dit jaar heeft Eric Waerts de coverband Steam uitgenodigd: vijf leading ladies die vol gas in een wervelende show hun covers zingen. Op vrijdag is er weer muziek in het Lisse Draaft Door-paviljoen. Voor de jeugd van 5 t/m 14 jaar is er Jong Slam! met dj Arjo, van 18.30 tot 20.30 uur, toegang 2 euro, leden 1 euro. Vanaf 21.00 uur neemt Slam Music Play Life het stokje over.

Diezelfde avond brengt Da Capo om 20.00 uur een concert ten gehore op 't Vierkant. Hierna is er vanaf 22.00 uur livemuziek in diverse horecagelegenheden. In het paviljoen zijn zaterdagavond singer-songwriter Nielson en The Guilty Six te aanschouwen. Het Lisse Draaft Door-muziekweekend wordt afgesloten met jazz van Sara Lee op zondag tussen 11.00 en 13.30 uur. Hierna wordt het Paviljoen weer afgebroken om plaats te maken voor de kermis.

Nieuwe evenementen
Onder de nieuwe evenementen bevindt zich een gratis Pubquiz (voor 18+, donderdag 21 september in De Greef, 21.00 tot 22.30 uur), georganiseerd door Jongerenwerk Lisse. Ook de Filmquiz, georganiseerd door en in De Loft, is er voor het eerst. De quiz vindt vrijdagavond 19.00 uur plaats en is inclusief een driegangenmenu.

Het bekende Sprietlopen op zaterdag heeft dit jaar een nieuwe dimensie, het Duo Sprietlopen. Vanaf beide kanten van de spriet wordt gestart en de deelnemers kruisen elkaar in het midden en lopen door. Nieuw is ook de De Zorb Ballenrace op het Raadhuisplein op zondag. Het spektakel duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Leeftijd vanaf 9 jaar. De kosten bedragen 2 euro (HDV-leden 1 euro).

Na de jaarmarkt op maandag 25 september schittert schittert de Lissese Anouk Kragtwijk in Floralis met haar eerste cabaretvoorstelling in Floralis. Jasper Swank begeleidt haar op piano. In Floralis wordt ook voor het eerst een salsaworkshop gehouden (16+). Niet nieuw, maar wel terug van weggeweest is de spelavond in Restaurant-bar 'De Engel. Dit jaar is de gastheer Piet van Dijk en hij zal deelnemers vermaken met een avond vol met leuke spellen zoals vlotbruggen en spijkerslaan. Nieuw dit jaar Bierpongen en bierpul schuiven! Kosten 3 euro per persoon (leden HDV 2 euro). Aanvang: 20.00 uur?. Op de laatste dag van de Feestweek, donderdag 28 september, de dag van de kortebaandraverij, is er 's avonds ook nog een nieuwe activiteit: een 70's & 80's Disco-bal voor 18+. Dus als je nog puf hebt na een dag paarden kijken, haal je je jeans met wijde pijpen uit de kast, en start with the Boogie. Het wordt een groot feest met de beste, slechtste en bekendste 70's en 80's hits. Jongerenwerk Lisse verzorgt deze activiteit en de toegang is gratis.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>