Ellen Tackenkamp treedt op bij Grand Café Floralis.
Ellen Tackenkamp treedt op bij Grand Café Floralis. Foto: pr

Een Jazzy Sunday bij Grand Café Floralis met Ellen Tackenkamp

Activiteiten

MUZIEK • In het Grand Café van Cineac Floralis wordt op zondag 4 februari weer een gezellige jazzmiddag georganiseerd, in samenwerking met de Lissese drummer Pim de Boer.

De bekende zangeres EllenTackenkamp is deze keer uitgenodigd door Pim en ze wordt begeleid door het jazzkwartet Tabasco Four. Ellen, zojuist teruggekeerd van een succesvol concert op het Jazzfestival van Luik (België) en een tweetal optredens in de Savoy Jazzclub van Wiesbaden/ Duitsland, was een paar jaren geleden ook te horen bij Top 2000 à Gogo van Matthijs van Nieuwkerk, met haar zang-group Yes Sister/Jazz Sister. Ze hadden veel succes met hun tv-optreden. Ellen is een veelgevraagde zangeres en zangdocente met een heerlijke jazzy stem en maakt sinds kort ook deel uit van het nieuwe Folk en Pop trio Woolf, die zojuist hun debuut cd hebben uitgebracht en nu veel te horen zijn in allerlei radioprogramma's.

Ellen`s voorkeur gaat uit naar het zingen van jazz-standards zoals van Ella Fitzgerald en naast bekende jazzsongs zingt ze ook graag bossa-nova`s en eigentijdse nummers van onder meer Stevie Wonder. Ellen wordt begeleid door pianist Dick van Lokhorst die een aantal jaren in Brazilië woonde en speelde, de Leidse saxofonist André van Willigenburg, contra-bassist Lenny Fleer en de Lissese drummer Pim de Boer. Het optreden begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Uit de krant