Roofvogelshow op Landgoed Keukenhof | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Laat de indrukwekkende vogels landen op je hand en bekijk ze van dichtbij. | Foto: pr.
Laat de indrukwekkende vogels landen op je hand en bekijk ze van dichtbij. | Foto: pr. (Foto: pr./Angelo Blankespoor)

Roofvogelshow op Landgoed Keukenhof

  Activiteiten

Lisse • Tijdens de Dag van het Kasteel, op maandag 10 juni, is Kasteel Keukenhof geopend. Bezoekers kunnen het kasteel en het Zwitsers Speelhuis van binnen bekijken. Buiten kunnen ze genieten van een spectaculaire roofvogelshow. De toegang is gratis.

Op 10 juni vliegen valken, uilen, buizerds en arenden vlak boven je hoofd. Met een unieke verzameling roofvogels wordt getoond hoe de vogels in het wild leven. Dit gebeurt op een natuurgetrouwe manier, met groot respect voor de dieren en de oude tradities van de valkerij. De demonstraties starten om 12.00 uur en 14.00 uur en duren 45 minuten. Tijdens de shows vertellen de valkeniers over het leven van de dieren.

Voor kinderen is er op Landgoed Keukenhof nog veel meer te beleven. Doe een speurtocht, spring op een springkussen, maak een ritje over het landgoed met een huifkar, onderzoek het leven in en om slootjes bij Natuur- en Milieueducatiecentrum (NME) de Groene Bol of knuffel met de dieren uit de kinderboerderij. Kijk voor het programma op www.kasteelkeukenhof.nl/nl/ontdek-het-landgoed/agenda.

Regionaal programma

In totaal negentien kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen maandag 10 juni met een feestelijk activiteitenprogramma hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van concerten, historische gerechten proeven en nog veel meer. Iedere deelnemende locatie heeft een eigen programma. Meer op www.dagvanhetkasteel.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>