Logo lissernieuws.nl
Kinderen op een dieseltrein bij Stoomtrein Katwijk Leiden.
Kinderen op een dieseltrein bij Stoomtrein Katwijk Leiden. (Foto: pr)

Uitje met Hemelvaart: Nationale Stoomtreindag, ook bij Stoomtrein Katwijk Leiden

  Activiteiten

Bij Stoomtrein Katwijk Leiden maken ze van Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, een bijzondere dag. Het is dan namelijk Nationale Stoomtreindag. Als je het leuk vindt, mag je een stukje meerijden in de cabine van een trein.

De cabine van een stoomtrein wordt voetplaat genoemd. De stoomtreinen van Stoomtrein Katwijk Leiden zijn niet groot. Naast de stoker en machinist blijft weinig ruimte over. Bovendien zijn er veel leidingen die gloeiend heet zijn. Daarom worden de voetplaatritten gereden in de cabine van een dieseltrein. Dat is veel veiliger. De ritten worden gereden op het emplacement voor het station.

Veel te zien en te doen
Naast een rit met de stoomtrein langs de oevers van het Valkenburgse Meer en een rit met een dieseltrein met open wagens naar de remise kun je alle gebouwen van het buitenmuseum bezoeken. In het vernieuwde binnenmuseum beleef je de geschiedenis van het smalspoor. Kinderen kunnen buiten modeltreinen met behulp van drukknoppen in beweging zetten op de grote modelbanen naast het station en voor de ingang van het museum. En eenmaal binnen zullen zij genieten van de grote kindercorner. U heeft geen kind aan ze. U kunt hen vanaf het terras heerlijk zien spelen met de treinen. En u kunt lekker genieten van een kopje koffie of thee.

Valkenburgse Meer
Stoomtrein Katwijk Leiden is gelegen aan het Valkenburgse Meer. Er is gratis parkeergelegenheid. Meer informatie vindt u op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Meer berichten