Afbeelding

25-jarig jubileum bij Brandweer Lisserbroek

Algemeen Kort nieuws

Lisserbroek ♦ René Straathof vierde afgelopen week zijn 25-jarig jubileum bij Brandweer Lisserbroek. Hij kreeg de welverdiende medaille opgespeld en er werd teruggekeken op het verloop van zijn carrière.

Die begon in november 1990 toen René zijn schuur ter beschikking stelde voor een oefening van de Lisserbroekse brandweer. Postlid Van der Klauw vroeg: "Kom je ook bij de brandweer?" Na de benodigde keuringen en testen kon René in juli 1991 starten met de opleiding tot brandwacht. Vervolgens heeft René alle benodigde opleidingen gevolgd zodat hij ook inzetbaar was als chauffeur en als bevelvoerder. In 1998 kon René zijn droom werkelijkheid laten worden door ook bij de beroepsbrandweer te gaan werken in de 24-uursdienst. Tot op heden zet hij zich bij zowel de beroeps als de vrijwilligers nog onverminderd in.

Voor Lisserbroek is René een belangrijke schakel voor het functioneren van de post. Door de 24-uursdiensten is hij vaak beschikbaar tijdens kantooruren en zorgt hij voor een goede afloop van de uitrukken van Lisserbroek. Bij drie grote luchtvaartincidenten rondom Schiphol is René betrokken geweest bij de incidentbestrijding. Daarnaast is René ook actief geweest bij de post als plaatsvervangend postcommandant en bij de organisatie van diverse activiteiten zoals ontvangst van de goedheiligman en teambuildingactiviteiten. Een van de vele hoogtepunten in zijn 'koude' carrière was de organisatie van de millenniumovergang, waardoor alle postleden met hun familie in de kazerne van Lisserbroek op een heus strand de jaarwisseling hebben doorgebracht, zodat bij calamiteiten een snelle inzet was gewaarborgd. Post Lisserbroek hoopt nog vele jaren gebruik te kunnen maken van zijn inzet en enthousiasme.

Uit de krant