Afbeelding

Aanpak wateroverlast Van der Veldstraat

Algemeen Politiek

LISSE • Het gemeentebestuur wil de wateroverlast die de bewoners van een deel van de Van der Veldstraat ondervinden ten gevolge van hevige regenval oplossen. Daartoe ligt een plan met verbeteringsmaatregelen op tafel.

Door Arie in 't Veld

Daarin wordt gesproken over de aanleg van een retentiebassin van 230 kubieke meter onder het Meer en Houtplein met de bijbehorende aanvoerriolen vanuit de Van der Veldstraat en een drainagesysteem in de Van der Veldstraat. Het ontwerp is opgesteld op basis van de eerder vastgestelde uitgangspunten. Het definitief ontwerp kan nu worden vastgesteld.

De wegverharding in de Van der Veldstraat tussen de Wagendwarsstraat en de Nassaustraat is slecht. Een deel hiervan wordt hersteld in het kader van rioleringswerkzaamheden. Het herstel van het overige deel van de wegverharding tot aan de Nassaustraat wordt tegelijkertijd meegenomen. De kosten voor het uitvoeren van de verbeteringsmaatregelen aan de riolering in de Van der Veldstraat inclusief de bijkomende werkzaamheden worden geraamd op € 964.000. De kosten vallen binnen het hiervoor nog resterende beschikbare budget van € 1.080.000 voor de verbeteringsmaatregelen aan de riolering en het hiervoor aanwezige budget van € 40.000 voor het herstel van de wegverharding binnen het jaarlijkse wegonderhoud voor 2017. De werkzaamheden kunnen dan ook binnen de beschikbare budgetten worden uitgevoerd. Tijdens de aanleg van de rioleringsmaatregelen zal gedurende vijf maanden ongeveer de helft van het parkeerterrein op het Meer en Houtplein niet beschikbaar zijn. Dit betreft circa 55 parkeerplaatsen. Daarnaast ondervinden de bewoners van de Van der Veldstraat en Wagendwarsstraat overlast door de werkzaamheden in deze relatief smalle woonstraten. Om deze zo veel mogelijk te beperken wordt bij de aanbesteding de uitvoeringsduur, het benodigde werkterrein en de aanpak van het omgevingsmanagement indien mogelijk meegewogen bij de keuze van de aannemer. De werkzaamheden hebben een behoorlijke impact op de omgeving. De betrokken bewoners en ondernemers zullen schriftelijk worden geïnformeerd over het besluit en de planning van de verbeteringsmaatregelen. Zodra de aannemer is geselecteerd en meer bekend is over de uitvoeringsplanning, wordt bekeken op welke wijze de belanghebbenden het best verder kunnen worden geïnformeerd. Daarnaast worden de 19 eigenaren van de achterpaden schriftelijk gevraagd medewerking te verlenen aan de benodigde werkzaamheden in de achterpaden.


Uit de krant