Meekijken op De Waterval: hoe gaat het er daar aan toe?
Meekijken op De Waterval: hoe gaat het er daar aan toe? Foto: pr

Meekijkochtenden op Jenaplanschool De Waterval

Algemeen onderwijs

Lisse -  Jenaplanschool De Waterval in Lisse houdt in maart een aantal meekijkochtenden. Op deze ochtenden krijgen ouders en hun kinderen een goed beeld van een normale schooldag op De Waterval. Zo kunnen zij zelf ervaren dat de school het onderwijs op ieder kind aanpast en niet andersom.  

Doeltreffend leren neemt een belangrijke plaats in op De Waterval. Van nature leren kinderen graag en veel. Directeur Rik Groenenberg: "Op school moet een kind 'leren leren', dat wil zeggen op een doeltreffende manier zijn geheugen aanspreken. Dat gaat niet voor ieder kind op dezelfde manier. Sommen maken in een schriftje of de jaartallen uit de geschiedenis uit je hoofd leren, werkt voor veel kinderen niet. Door de stof  te 'doorleven' blijft het vaak veel beter hangen. Dat is de reden dat wereldoriëntatie een grote rol speelt binnen ons onderwijs."

Organiseren
Op De Waterval krijgen uiteraard rekenen, taal en lezen veel aandacht, maar ook vaardigheden als ondernemen, creëren, presenteren, reflecteren en verantwoorden. Belangrijk in een wereld die naast een goede opleiding vraagt om mensen die geleerd hebben te organiseren. Mensen die kunnen communiceren, zich sociaal gedragen, durven te ondernemen en creatief zijn. Onderwijs gericht op de toekomst. 
Ongemerkt wordt tijdens alle projecten, kringgesprekken, vieringen en andere onderdelen van ons onderwijs ook een beroep gedaan op de zeven essenties. Zo worden kinderen voorbereid op het middelbaar onderwijs en hun latere loopbaan, waar ze veel profijt zullen hebben van deze vaardigheden. Kom kijken hoe De Waterval dit aanpakt.

Data
Meekijken kan nog op vrijdag 10, maandag 13 en donderdag 16 maart, steeds vanaf 09.00 uur. De groepen hebben geen aangepast programma waardoor de bezoekers kunnen ervaren hoe het er dagelijks op De Waterval aan toegaat. De Waterval is gevestigd aan de Judith Leijsterstraat 2.

Uit de krant