Het jubileumkamp in Far Far Away was niet compleet zonder een groepsfoto, waarop alle gasten van het koninklijk echtpaar aanwezig waren.
Het jubileumkamp in Far Far Away was niet compleet zonder een groepsfoto, waarop alle gasten van het koninklijk echtpaar aanwezig waren. Foto: pr

Lisser Kaninefaten vieren 85-jarig jubileum met kamp

Verenigingen

LISSE - Dit jaar bestaat Scoutinggroep De Lisser Kaninefaten 85 jaar. Om dit te vieren was de groep in het Hemelvaartweekend op jubileumkamp in Uitgeest. Alle leden van de groep waren uitgenodigd door de koning en koningin van Far Far Away om samen met hen het 85-jarig bestaan te vieren.

Op donderdag arriveerden bijna 90 jongens, meisjes en stafleden in Far Far Away. Nadat de tenten waren opgezet en de slaapplekken klaargelegd, werd het kamp gezamenlijk geopend. Tijdens de opening bleek al snel dat heel veel gasten van het koninklijk echtpaar nog niet gearriveerd waren. Omdat de heksen niet uitgenodigd waren, hadden deze alle sprookjesfiguren ontvoerd. De jongens en meisjes werden dan ook gevraagd om te helpen met het bevrijden van de missende gasten.

De scouts werden verdeeld in groepjes, waarin alle leeftijden van 5 tot 17 jaar vertegenwoordigd waren. Samen deden deze groepjes het hele weekend activiteiten en opdrachten. Zo moesten er ingrediënten voor een toverdrank verzameld worden, was er een postenspel waarbij onder andere geblinddoekt een tent opgezet werd en een vuurtje aangemaakt moest worden met maximaal drie lucifers. Hiermee werd een kaart verdiend, die weer zorgde voor een code om een kistje met sleutels te openen. Die sleutels waren nodig om een aantal sprookjesfiguren te bevrijden, wat gelukkig lukte. Verder werd er een quest op papier gespeeld, waarbij bleek dat je ook zonder computer de mooiste avonturen kunt beleven. Omdat het erg warm was, zijn alle scouts ook lekker naar een meertje geweest om even af te koelen. En zaterdagavond waren gelukkig alle sprookjesfiguren bevrijd en kon er toch nog een groot feest gehouden worden. Hiervoor was een speciaal theater gebouwd, waarin alle groepjes iets opvoerden. Een lied, een yell of een toneelstukje. Door de kookploeg werd de Swedish Chef opgevoerd en er was een optreden met vuurpois. Nadat de jongste leden naar bed waren, was er nog een gezellig kampvuur voor de leden van 11 jaar en ouder.
Op zondag werd het jubileumkamp afgesloten met een vossenjacht en een groot fotospel. Hierbij gingen alle leden in steeds wisselende koppels op de foto. 's Middags was de officiële sluiting, waarbij iedere deelnemer een mooie batch kreeg om op hun uniform te naaien als herinnering aan een geweldig jubileumkamp. Hierna ging iedereen terug naar Lisse waar alle kampeerspullen opgeruimd werden. Tijd om lekker moe naar huis te gaan.

Plezier staat bij scouting voorop. Maar scouting is meer. Bij scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels (vanaf 5 jaar), later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen steeds meer hun eigen beslissingen. Leiding wordt in dit traject steeds meer begeleiding. Zo helpt scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid. Kijk voor meer informatie over de oudste scoutinggroep van Lisse op de website www.kaninefaten.nl, of mail naar info@kaninefaten.nl.
 

Uit de krant