Tanken aan de Ruishornlaan is ook de komende jaren gewoon mogelijk.
Tanken aan de Ruishornlaan is ook de komende jaren gewoon mogelijk. Foto: pr

Tankstation aan de Ruishornlaan kan blijven

Politiek

LISSE - Als de partijen het eens worden over een goede retributieregeling, zal het tankstation aan de Ruishornlaan langer op die plek blijven staan.

Door Arie in 't Veld

Dat recht gaat dan in 2020 in en geldt voor tien jaar. Op dit moment wordt jaarlijks € 50.000,- retributiebijdrage (een bedrag dat aan de gemeente betaald moet worden voor een dienst) voldaan door de verzoeker. Op het moment van verlenging wordt opnieuw gekeken naar de jaarlijkse retributiebijdrage. In de akte van het geldende recht van opstal is vastgelegd dat de retributiebijdrage bij verlenging minimaal € 50.000,- zal bedragen. De verzoeker zal de kosten voor het passeren van de akte bij de notaris betalen.

Het college van B en W besluit in te stemmen met het verlengen van het recht van opstal onder voorbehoud dat partijen in 2019 overeenstemming bereiken over de hoogte van de retributiebijdrage. Op deze manier krijgen de exploitant van het tankstation en de gemeente zekerheid over het voortzetten van het gebruik van de gemeentegrond, wordt leegstand voorkomen en bijgedragen aan een solide financieel beleid van de gemeente.

Uit de krant