Danny en Kitty met hun baby Celina, waar ze zo naar uit hebben gekeken.
Danny en Kitty met hun baby Celina, waar ze zo naar uit hebben gekeken. "Nu is het alsof ze er altijd al was." Foto: Esther Akerboom

Kitty en Danny keken lang uit naar geboorte van Celina

Human Interest

Lisse n Het is een wolk van een baby, de kleine Celina Noordzij. Vanonder een dikke bos donker haar kijkt ze met pientere oogjes de wereld in. Ze werd geboren op 2 januari en mag zich de eerste baby van Lisse van het jaar 2018 noemen. Met haar geboortegewicht van 4230 gram is het best een stevig dametje. Haar kersverse ouders Kitty en Danny zijn dolgelukkig met haar.

Door Esther Akerboom

Op haar geboortekaartje prijkt een gedichtje waarin uitgedrukt wordt hoe welkom ze is. Haar ouders kregen haar dan ook niet zomaar cadeau. "We hebben best veel moeite moeten doen om haar te krijgen", vertelt moeder Kitty. "Ik kreeg hormoonbehandelingen in het ziekenhuis en het duurde drie jaar voordat ik zwanger was." De bevalling verliep ook al niet van een leien dakje, want Celina had geen haast om naar buiten te komen. "Ik was op 20 december uitgerekend en ik wilde graag thuis bevallen. Uiteindelijk ben ik in het ziekenhuis ingeleid en was er een keizersnede nodig. Dat was wel een tegenvaller als je hoopt op een thuisbevalling met sfeermuziek en een geurkaars", aldus Kitty.

Donkere haarbos
Maar toen Celina eenmaal geboren was, werd dit alles al snel vergeten. "Het is heel onwerkelijk als er opeens zo'n heel kindje uit de buik komt. In het begin was het even wennen, alles is nieuw en haar oogjes bleven de eerste dagen nog dicht. Maar nu is het alsof ze er altijd al was", zegt vader Danny trots. Hij zit op de bank, met een wakkere Celina op schoot en drie van de vier katten van het gezin om hen heen. "De katten zijn heel lief voor haar, ze willen soms bij haar gaan liggen en eentje wil zelfs met haar spelen, dat moeten we ze nog even afleren."

De donkere haardos heeft Celina volgens Kitty niet van haar of Danny geërfd. "Onze vaders zijn allebei donkerharig, dus dat heeft een generatie overgeslagen. Zelfs in het ziekenhuis waren ze onder de indruk van haar haar."

Hemels
Een naam voor de kleine verzinnen was geen eenvoudige klus. "We hadden hele lijsten gemaakt", lacht Kitty. "We zijn namen weg gaan strepen en Celina vonden we allebei mooi. We hebben gekeken of die naam goed bij de achternaam past en de betekenis opgezocht. Het betekent 'hemels', dat is toch mooi."

Driegangendiner
Het gezin is overladen met cadeautjes, kaarten en bloemen. Namens LisserNieuws kregen ze een VVV-bon en een prachtig boeket. En daar bovenop een verrassing van Restaurant Chique en Simpel uit Lisse. Eigenaren Ferry en Cindy bieden de jonge ouders als verrassing een driegangendiner aan. Alleen heeft Celina daar nog niks aan, die drinkt voorlopig lekker bij haar moeder.

Uit de krant