Mannenkoor Cantiflora uit Hillegom is uitgenodigd door De Paraplu om te komen zingen in De Beukenhof.
Mannenkoor Cantiflora uit Hillegom is uitgenodigd door De Paraplu om te komen zingen in De Beukenhof. Foto: pr

Zondag Open met mannenkoor Cantiflora

Algemeen

SENIOREN • De werkgroep Zondag Open, aangesloten bij Stichting De Paraplu, organiseert jaarlijks een concertreeks met zangkoren en muziekensembles uit Lisse en de regio. Zondag 18 maart 2018 is er een optreden van het mannenkoor Cantiflora uit Hillegom.

Cantiflora is opgericht op 4 september 1990 en heeft op dit moment 32 leden, die als volgt zijn ingedeeld: 8 eerste tenoren, 8 tweede tenoren, 8 baritons en 8 bassen. De naam Cantiflora is een samenstelling van cantare (zingen) en flora (bloeien), een koor uit de Bollenstreek. 'Zingende Mensen…..Vrolijke Mensen' was in die tijd het motto en dat geldt nog steeds. In de beginjaren stond er veel Slavisch en Russisch repertoire op het programma. Inmiddels heeft het Mannenkoor Cantiflora een breed internationaal repertoire opgebouwd. Onder leiding van hun huidige dirigent Frederic Voorn zingen ze ook songs uit musicals en ballades uit zeer uiteenlopende landen en stijlperioden.

Het optreden is in De Beukenhof, Eikenlaan 2a, Lisse. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Zie ook www.cantiflora.nl.

Uit de krant