Eerder werd door vrijwilligers hard aan de tuin rond het schooltje gewerkt in het kader van NL Doet.
Eerder werd door vrijwilligers hard aan de tuin rond het schooltje gewerkt in het kader van NL Doet. Foto: Arie in 't Veld - archief

Het schooltje niet benoemd als gemeentelijk monument

Algemeen

SCHOOLTJE • Het ziet er naar uit dat Iet Langeveld en Wout Ruigrok een stap verder zijn op de weg naar de invulling van de voormalige openbare lagere school aan de Heereweg.

Door Arie in 't Veld

Het oude pand wordt tegenwoordig Het schooltje genoemd en maakte in eerste instantie deel uit van diverse plannen die voor het gehele gebied, inclusief De Voorhof, in de loop der jaren zijn bedacht. Het schooltje dateert uit 1885, doch de gemeente heeft besloten ondanks de ouderdom het pand niet aan te wijzen als gemeentelijk monument.

Daarmee kan het gebouw onder de afgesproken voorwaarden worden overgedragen aan de huidige kopers. Zo komt het college haar afspraken met de huidige kopers na. In de koopovereenkomst is bovendien opgenomen dat het gebouw in stand wordt gehouden overeenkomstig de status van gemeentelijk monument tot 1 januari 2037.

Volgens het gemeentebestuur zullen de inwoners merken dat het leegstaande gebouw weer in gebruik wordt genomen met een meerwaarde voor de gemeente en het centrum.

Uit de krant