Coach Marike Kop doopt een van de boten met Grevelingwater. Op de achtergrond kijkt materiaalcommissaris Ton Schlief toe.
Coach Marike Kop doopt een van de boten met Grevelingwater. Op de achtergrond kijkt materiaalcommissaris Ton Schlief toe. Foto: Menno Dijkstra

Roeivereniging Iris herdoopt vier nieuw verworven instructieboten

Verenigingen

WATERSPORT • Op de jaarlijkse zomerbarbecue van de Bollenstreekse roeivereniging Iris zijn vier vers verworven instructieboten herdoopt. Het verouderde instructiemateriaal voor beginnende en herbeginnende roeiers noopte tot vervanging.

Van het Amsterdamse roeiopleidingscentrum Berlagebrug kon voor een vriendenprijs een viertal éénpersoons instructieboten worden overgenomen. Daarmee kan Iris de toestroom van nieuwe leden opvangen en met meer roeiplezier opleiden tot het behalen van het basisvaardigheid-roeicertificaat. Nog niet eerder in haar bijna 10-jarig bestaan was het zulk prachtig barbecueweer als afgelopen vrijdag. Onder muzikale begeleiding van een duo op bas en accordeon werd genoten van het lekkere eten.

Namen onthuld
Na een korte toespraak van materiaalcommissaris Ton Schlief uit Voorhout kregen Iris roei-instructeurs uit Lisse (Marike Kop en Kor van Hateren), Hillegom (Mariëtte Haverkate) en Warmond (Marjolijn Blokker) de eer om de namen te onthullen en de boten met een zinken emmer te dopen met Greveling-water. Voor de naamgeving is als thema waterbloemen gekozen: Gele Plomp, Pijlkruid, Waterlelie en Lisdodde. Zo is de vereniging naast herkenbaar aan het roeiblad-embleem in de toekomst ook meer en meer herkenbaar aan de bootnamen. Het groeiend ledenaantal biedt de komende jaren mogelijkheden om gestaag te werken aan verbetering en verjonging van de bootvloot.

Uit de krant