foto ter illustratie
foto ter illustratie Foto: pixabay

Rolcontainer voor GFT kan in augustus wekelijks geleegd worden

Algemeen

AFVAL • Vanwege het warme weer biedt de gemeente inwoners aan om hun rolcontainer voor GFT in augustus elke week te laten legen. Inwoners die hier gebruik van willen maken, kunnen hiervoor mailen of bellen met Meerlanden via pi@meerlanden.nl of telefonisch via 0297 - 381717.

Wethouder Kees van der Zwet: "Vanwege het warme weer deze zomer hebben we een aantal verzoeken van inwoners gehad om extra lediging van hun GFT-rolcontainer. Ik ben blij dat we dit samen met Meerlanden kunnen regelen. Zo bieden we, ook bij dit warme weer, onze inwoners de mogelijkheid om hun GFT goed te blijven scheiden."

 Meerlanden maakt op dinsdag 7 en 21 augustus een extra ronde in Lisse voor het ophalen van het GFT-afval. Inwoners kunnen bij Meerlanden aangeven of ze hiervan gebruik willen maken door te mailen of te bellen. Na deze melding kunnen zij hun rolcontainer op dinsdag voor 7.30 uur aanbieden op de aanbiedplaats. Deze extra ronde kan gelijk vallen met het ledigen van de rolcontainer PMD. Als dit het geval is verzoekt de gemeente om de rolcontainers in twee groepen aan te bieden; een PMD-rolcontainer groep en een groep GFT-rolcontainers.

Uit de krant