Verbouwing schooltje vordert | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wout Ruigrok wijst naar het deel dat qua dakbedekking grond werd aangepakt. | Foto en tekst: Arie in 't Veld
Wout Ruigrok wijst naar het deel dat qua dakbedekking grond werd aangepakt. | Foto en tekst: Arie in 't Veld

Verbouwing schooltje vordert

LISSE • Er was een lange procedurele aanloop voor nodig…: maar eindelijk is het zo ver dat Iet Langeveld en Wout Ruigrok van Plan4 de naast hun huidige atelierruimte staande en door hen gekochte voormalige openbare school kan worden aangepakt. Volgens Wout Ruigrok een kwestie die met beleid, omdat de kunstenaars zoveel mogelijk van de sfeer van vroeger tijden aan en in dit gebouw willen behouden. "Maar dat neemt niet weg dat het natuurlijk allemaal wel functioneel moet zijn, onder andere voor onze werkruimtes waar we cursussen en andere activiteiten op touw willen zetten.

Door Arie in 't Veld

Een van de eerste grote klussen was het aanpakken van het dak van de gang. Als je goed kijkt dan is te zien dat dit deel later aan de school is gebouwd en dat heeft onder andere tot gevolg gehad dat op (laat ik zeggen) de aanhechting er lekkages ontstonden. De consequentie was dat de pannen er af moesten en het hout en een deel van de pannen moesten worden vervangen. Dat is inmiddels gebeurd. In een periode overigens dat de kraaien van de hitte bijna uit de dakgoot vielen, dus het was wel even afzien." Iet Langeveld wijst ook op andere zaken die inmiddels dankzij enkele vrijwilligers grondig zijn aangepakt. Zonder overigens namen te noemen, om anderen die niet genoemd worden niet tekort te doen. "Wie weet dient die mogelijkheid zich nog eens aan. Want uiteindelijk willen we ook komen tot een soort presentatiemoment of dag.

Maar voordat het zo ver is moet er nog veel werk worden verzet en ik vermoed dat het in mei volgend jaar zo ver is." De werkzaamheden aan het oude schooltje uit 1885 zijn dus gestart, maar er moet nog veel werk worden verzet voordat dit gebouw in oude luister is hersteld en gebruikt kan worden voor een nieuwe toekomst.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>