Landgoed Keukenhof in kerstsfeer | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Door het zingen van kerstliedjes ontstaken de kinderen de lichtjes in de kerstboom.
Door het zingen van kerstliedjes ontstaken de kinderen de lichtjes in de kerstboom. (Foto: A. in 't Veld)

Landgoed Keukenhof in kerstsfeer

KERST • Landgoed Keukenhof is sfeervol in kerstsfeer gebracht met kerstbomen, planten en bloemarrangementen. Leerlingen van het Wellantcollege Aalsmeer hebben Kasteel Keukenhof gedecoreerd. Bezoekers kunnen er tot en met 6 januari van genieten.

Door Arie in 't Veld

Die kerstsfeer werd vorige week woensdag in gang gezet door de vele kinderen die in De Groene Bol geducht aan het knutselen waren. Ze maakten onder meer vogelhuisjes om in de winter de vogels te voederen.
Na afloop van dat geknutsel verzamelden zij zich rond de grote kerstboom nabij de Hofboerderij van Kasteel Keukenhof om te helpen de kaarsjes in de boom tot ontbranding te brengen. Om dat voor elkaar te krijgen zongen ze het ene kerstliedje na het andere en uiteindelijk lukte het om op die manier de kaarsjes aan het branden te krijgen.
In de periode rond kerst zijn er op het terrein van het landgoed vele activiteiten. Zoals woensdag 19 december van 13.00 tot 16.00 uur, dan vertelt de Kerstman in de Blauwe Kamer van het kasteel de kinderen het kerstverhaal. Iedereen is daarbij welkom, maar men moet zich wel van tevoren aanmelden via de site kasteelkeukenhof.nl. Daarmee is de specifieke sfeer op het kasteelterrein nog niet ten einde, want tot en met 6 januari zal de sfeerverlichting branden. Het domein heeft daardoor met name in de donkere uren een heel bijzondere uitstraling.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>