Carla Martens
Carla Martens Foto: pr

Jazzy Sunday Floralis met Jan Verwey & Carla Martens

Cultuur

CULTUUR • Mondharmonicavirtuoos Jan Verwey en zangeres Carla Martens zijn zondagmiddag 3 februari te gast in Grand Café Floralis.

Carla noemt zichzelf een "oude jazzcat met jonge streken". Ze is regelmatig te horen in jazzcafés en -clubs, op jazzpodia- en festivals en is veel gevraagd voor studio-opnamen en backgroundvocals. Met haar bluesy stem vertolkt ze met veel gevoel de mooiste jazzballads en lekkere latin-american songs.
Mondharmonicaspeler Jan Verwey (de Nederlandse Toots Thielemans) geniet internationaal een grote jazzbekendheid, heeft een respectabele carrière achter zich en al 10 cd's op zijn naam staan. Hoe bijzonder zijn kwaliteiten zijn, bleek toen hij tijdens zijn eerste bezoek aan Amerika (najaar 1990), door jazzproducer Bill Goodwin die hem hoorde spelen, onmiddellijk de studio werd ingewerkt om de cd "The Dutch connection" op te nemen. Het leverde hem, terug in Nederland, een optreden op het North Sea Jazz Festival. In 1991 was hij weer in Amerika, ditmaal als enige Europeaan uitgenodigd als gastsolist voor het festival "Celebration of the Art" in Washington. Jan Verwey trad onder meer op in Kopenhagen, Frankfurt, Brussel en (in Birdland) Hamburg en recentelijk in Canada.

Carla Martens en Jan Verwey worden begeleid door de pianist Joost Italianer, de jonge contrabassist Tomek van Leeuwen en drummer Pim de Boer. Zondag 3 februari wordt in Grand Café Floralis gespeeld van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Jan Verwey

Uit de krant