Word Digisterker in de bibliotheek | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Word Digisterker in de bibliotheek

ONLINE • Doe mee met de cursus 'Digisterker' en regel voortaan online je overheidszaken in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Lisse woont en nog niet weet hoe dat werkt, start in de bibliotheek de cursus 'Digisterker: werken met de e-overheid'. De eerste van de vier lessen is op 15 maart. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Lisse en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid.

Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen. De cursusdagen zijn 15 maart, 29 maart, 5 april en 12 april van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek. De kosten zijn 15 euro voor leden van de bieb en 20 euro voor niet-leden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>