Corso 2019 was mooi en koud | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De praalwagen van Thailand was een van de buitenlandse deelnemers. | Foto: pr
De praalwagen van Thailand was een van de buitenlandse deelnemers. | Foto: pr (Foto: )

Corso 2019 was mooi en koud

REGIO • Oud-profvoetballer Dirk Kuyt heeft vrijdagavond 12 april voorafgaand aan het verlichte corso in Noordwijkerhout de 72ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek officieel geopend.

De openingshandeling bestond uit het wegschieten van een bal door een spandoek met het corsothema 'Changing World'. Een feestelijke confettiregen was hiervan het gevolg, waarna een prachtig corso met zo'n kleine zestig deelnemers, waaronder achttien kleurrijke praalwagens, voorbijtrok.

Voorafgaand aan het verlichte corso sprak Willem Heemskerk in het Witte Kerkje de genodigden toe. "Sinds een klein jaar ben ik voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Ik dacht, dat is een coole functie, die ga ik doen, niet wetende dat het vanavond zo koel zou zijn. Maar we gaan er een mooi feest van maken. Vanwege de verwachtte nachtvorst gaat het corso overnachten, zodat het ook in Haarlem nog mooi en fris is. Drie ondernemers hebben hiervoor hun ruimte aangeboden: Frylink, Jansen's Overseas en Wout Hogervorst. En dan zijn er nog 1500 vrijwilligers die meehelpen. Bij het toespreken tijdens de opbouw heb ik uit respect voor hen geapplaudisseerd, want zij zijn het die het corso maken."

Het corsothema Changing World greep de corsovoorzitter aan om met een oude traditie te breken. Hij zei het nieuwe corsothema pas bekend te maken bij de corsovrijwilligersdag in mei. Vervolgens werden de winnaars bekendgemaakt.

Mooiste Praalwagen:

1e prijs: Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met Verandering dierenrijk

2e prijs: Corsogroep De Zilk met The Rise of the Phoenix...

3e prijs: Keukenhof met Flower Power

Luxe- en bijzondere wagens:

1e prijs: Happy Bodies (Peugot 208)

2e prijs: De Nederlandse Bank NV (DAF CF)

3e prijs: CDA (Hyundai Kona).

De uitslag van de Stekersprijs, Leo van der Zon entertainmentprijs en chauffeursprijs worden pas tijdens de corsovrijwilligersdag bekendgemaakt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>