Er doen altijd veel kinderen mee aan de jeugdlopen van het Oranjecircuit.
Er doen altijd veel kinderen mee aan de jeugdlopen van het Oranjecircuit. Foto: Rob van der Linden

Van der Hulst Oranjecircuit is er ook voor jeugdige lopers

Sport

De aankondiging van het Van der Hulst Oranjecircuit stond vorige week al in LisserNieuws. Toen ging het voornamelijk over de verschillende wedstrijden voor volwassen lopers. Maar ook de jeugd van de Bollenstreek kan weer in beweging komen. Voor hen zijn er in alle dorpen ook jeugdlopen.

De scholen zijn weer begonnen en de kinderen maken zich op voor activiteiten van de Oranjeverenigingen, zoals de kermis én het Van der Hulst Oranjecircuit. In alle dorpen is een jeugdloop tijdens dit hardloopcircuit. De afstand is ongeveer 2 kilometer en de minimale leeftijd voor deelname is 7 jaar.

Gezellige start
Wat houdt zo'n jeugdloop nou in? Het is een leuke wedstrijd om de strijd aan te gaan of gewoon gezellig hard te lopen met je klasgenootjes, teamgenoten van je sportclub en je vriendjes uit de wijk. Aanmoedigingen zijn dan erg welkom. Het enthousiasme van de kinderen en het publiek zorgt voor een gezellige start van de hardloopwedstrijden in de dorpen in de Bollenstreek. Ouders mogen trouwens ook meelopen.

Loopagenda
Waar en wanneer vinden de jeugdlopen precies plaats?
• Noordwijk: vrijdag 30 augustus, 18.30 uur, 2,7 km
Noordwijkerhout: dinsdag 3 september, 19.00 uur, 2,2 km
Hillegom: maandag 9 september, 19.00 uur, 2,4 km
Voorhout: vrijdag 13 september, 19.00 uur, 2,0 km
Sassenheim: dinsdag 17 september, 19.00 uur, 2,2 km
Lisse: dinsdag 24 september, 19.00 uur: 7 t/m 11 jaar, 1,1 km; 19.20 uur: 12 t/m 14 jaar, 3,3 km.

Prijzen
Bij elke jeugdloop zijn in twee leeftijdsklassen eerste, tweede en derde prijzen te winnen. Er doen altijd veel kinderen mee. Het wordt op de sportclubs en scholen gestimuleerd om mee te doen. Je kunt je op de dag zelf inschrijven en het is mogelijk om je voor het hele circuit in te schrijven. Wel zo makkelijk en leuk! Je ontvangt een leuke herinnering en je loopt met een startnummer, net zoals de volwassenen. Voor inschrijving en meer details van de jeugdlopen ga naar de website www.oranjecircuit.nl.
Het Van der Hulst Oranjecircuit wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd door AV De Spartaan uit Lisse in samenwerking met de Oranje- en Harddraverijverenigingen.

Uit de krant