Ouderenkoor 'Zanglust'met MPS Poseidon zes dagen naar Duitsland | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het koor tijdens de uitvoering in de Lambertus Kirche te Düsseldorf.
Het koor tijdens de uitvoering in de Lambertus Kirche te Düsseldorf. (Foto: pr)

Ouderenkoor 'Zanglust'met MPS Poseidon zes dagen naar Duitsland

Leden van ouderenkoor Zanglust uit Lisse hebben per boot een trip door Duitsland gemaakt, met als hoogtepunt hun optreden in de Lambertus Kirche te Düsseldorf. Hieronder een verslag van deze reis.

Twee touringcars van Beuk stonden 5 november om 18.00 uur klaar voor De Beukenhof aan de Eikenlaan te Lisse. De deelnemers stonden klaar om in te stappen. Binnen waren zij al verwend door Van Wieringen Cuisiniers met een lekker kopje soep met stokbrood. Daarnaast kregen alle mensen een pakketje van hem mee met een lekker broodje. Geweldig gebaar van dit bedrijf uit Heemstede.
De bussen gingen richting Arnhem, waar men rond 20.00 uur begroet werd door de familie Visser, die de organisatie in handen had van deze reis, aan boord van het mooie Rijnschip Poseidon. Voor alle koorleden was een financiële tegemoetkoming geregeld door de Stichting Vrienden Ouderenkoor Zanglust.
De koffie met diverse soorten taart stonden al klaar. Intussen werden de koffers in de hutten geplaatst, de rollators aan dek gebracht en de zesdaagse reis kon beginnen.

De groep is met 83 mensen gaan varen naar Düsseldorf, Keulen, Koblenz en op zaterdag 9 november heeft het koor een mooie uitvoering gegeven in de Lambertus Kirche te Düsseldorf. Het koor heeft de prachtige Deutsche Messe van Schubert ten gehore gebracht tijdens de H. Mis en na afloop nog het schittterende lied "King all Glorious" gezongen. De begeleiding op het orgel was door de heer A.G. Alberts (die apart vanuit Nederland naar Düsseldorf gekomen was om het koor te begeleiden). De algehele leiding was uiteraard weer in handen van de vaste dirigent W.B. Visser. Na afloop kreeg men een oorverdovend applaus van het aanwezige publiek.
Op zondag voer het gezelschap weer richting Arnhem, na genoten te hebben van een geweldig captain's dinner. De bussen van de firma Beuk stonden alweer gereed en om 21.00 uur was men allemaal weer heelhuids terug in Lisse, waar velen werden opgewacht door hun kinderen. Een reis om nooit te vergeten, met een prima verzorging aan boord, prachtige steden die bezocht konden worden en als kers op de taart uiteraard die mooie uitvoering in de Lambertus Kirche.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>