In Ads slaap ontstaan de mooiste liedjes | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Ad en Dennis zijn trots op de cd's die er tot nu toe zijn gemaakt.
Ad en Dennis zijn trots op de cd's die er tot nu toe zijn gemaakt. (Foto: Esther Akerboom)

In Ads slaap ontstaan de mooiste liedjes

Wakker worden met een wijsje in je hoofd, het is een redelijk bekend verschijnsel en het Kinderen voor Kinderenkoor zong er ooit een lied over. Maar dan gaat het meestal om bekende deuntjes die in je hoofd rondspoken. Bij Lisser Ad Out gebeurt dit niet. Hij wordt al jarenlang zeer regelmatig wakker met totaal nieuwe nummers in zijn hoofd. Zijn kinderen kwamen op het idee om hier eens wat mee te doen en vorige week kwam zijn tweede cd uit.

Door Esther Akerboom

Het wonderlijke verschijnsel begon al vroeg. "Toen ik 18 was en net als iedere scholier een beetje baalde van huiswerk, had ik opeens het liedje 'Homework' in mijn hoofd. Ik schreef het op en zo is dat jaren doorgegaan. Maar ik deed er eigenlijk nooit wat mee", vertelt Ad. Zijn kinderen vonden het wel interessant en adviseerden hun vader om de liedjes in te zingen op de voicerecorder van zijn telefoon, zodat hij ze aan hen kon laten horen. Zoons Dennis en Bob kregen een goed idee. "Het leek ons leuk om een paar nummers uit te werken als cadeau voor pa's verjaardag. Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium en kon zo genoeg muziekvrienden optrommelen om mee te helpen", zegt Dennis.
En dat was echt een verrassing voor Ad. "Bob kwam langs, zijn vrienden Jelle van Leeuwen en Okke Punt en op een gegeven moment wilden ze facetimen met Dennis, die in het buitenland zat. Ik snapte er niks van. Toen bleek dat ze drie nummers hadden gemaakt van mijn liedjes, ook van Homework, dat al meer dan 40 jaar in mijn hoofd zat. Zo ontzettend leuk! Toen ik dat hoorde wilde ik wel meer."

Eerste cd
Die wens resulteerde vorig jaar in de cd 'Out of the Universe', refererend aan de achternaam Out en het idee dat de muziek toch ergens vandaan moet komen. De cd is een professioneel studioalbum met negen nummers. "Het is echt teamwork om zoiets te maken en eigenlijk is het niet mijn album, maar van het hele team. Het begint met de melodie en de tekst. De jongens veranderen soms iets als zij vinden dat het beter klinkt en maken er een echt nummer van. Soms past dat precies, soms zijn er wel 5 concepten nodig voordat het klinkt zoals ik het in mijn hoofd heb", aldus Ad.
Afgelopen vrijdag is de tweede cd, genaamd 'Entangled' (gemaakt in samenwerking met tien professionele muzikanten) uitgekomen. Beide albums staan op Spotify en op YouTube onder de naam Sunaidra, een anagram van Ads volledige naam Adrianus. Overigens blijft het hier waarschijnlijk niet bij, want de muziekmolen in het hoofd van Ad draait gewoon door. "Er ligt nog genoeg materiaal voor vijf cd's. Men zegt wel eens dat ik meer publiciteit moet zoeken, maar ik hoef er niet rijk van te worden. Het is natuurlijk wél leuk als er goede respons komt."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>