Logo lissernieuws.nl
De interesse voor ruimtevaart is fors toegenomen, merkt ook Space Expo.
De interesse voor ruimtevaart is fors toegenomen, merkt ook Space Expo. (Foto: pr)

100.000e bezoeker valt dit jaar vroeg voor Space Expo

Afgelopen week verwelkomde Space Expo, het ruimtevaartmuseum van Nederland, haar 100.000e bezoeker van 2019. Dit moment valt een stuk vroeger dan in voorgaande jaren. "Deze mooie bezoekersaantallen komen voort uit de steeds groter wordende populariteit van ruimtevaart", zegt Barbara Hoppel, algemeen directeur van Space Expo.

"Ondanks dat er afgelopen zomer behoorlijke hitterecords zijn verbroken, hebben we toch heel veel bezoekers ontvangen. Wij zijn blij dat we nu al, eind november, 100.000 bezoekers hebben verwelkomd. 2019 was dan ook een bijzonder spacejaar in verband met de festiviteiten rondom 50 jaar maanlanding. Maar de belangrijkste reden van de goede bezoekersaantallen is dat ruimtevaart dichterbij is dan ooit. Binnen een paar jaar reizen we bijvoorbeeld weer naar de maan en er wordt volop gepraat over ruimtereizen naar Mars", aldus Barbara.
De stijgende bezoekersaantallen passen goed bij de toekomstplannen die het ruimtevaartmuseum eerder dit jaar aankondigde. Bij Space Expo vindt in het voorjaar van 2020 een korte, maar grondige verbouwing plaats. Doel is om de bezoekers nog meer interactie te bieden en hen te verrassen met alles wat met ruimtevaart te maken heeft. Op de lange termijn wil Space Expo uitgroeien naar een nog groter 'Space Experience Center', een kennis-, informatie- en educatiecentrum dat gevestigd moet worden op de Space Campus van Noordwijk.
Barbara: "Het jaar is nog niet voorbij. Juist komende weken verwachten wij nog meer bezoekers. In de kerstvakantie hebben wij speciale activiteiten rondom Star Wars, zoals een tentoonstelling, lezingen, lichtzwaardtrainingen en meer."

Meer berichten