Terrein Josephschool wordt Lindenhof | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Terrein Josephschool wordt Lindenhof

Het terrein op de hoek Lindenlaan/Achterweg, waar nu nog de oude Josephschool staat, wordt verkaveld en krijgt de naam Lindenhof. Wethouder Jeanet van der Laan zegt dat het college de herontwikkeling gunt aan de combinatie van Aannemingsbedrijf A.G.J.C. van Breda uit Sassenheim en The Way You Live (TWYL). Het plan Lindenhof bestaat uit zes duurzame, vrijstaande woningen in een groene, parkachtige setting.

Door Arie in 't Veld

"De St. Josephschool is verhuisd naar een splinternieuwe locatie aan de Achterweg. Op de locatie van de oude Josephschool ziet de gemeente Lisse graag zes vrijstaande woningen. Daarbij is duurzaamheid van groot belang; energiezuinige woningen, hergebruik van materialen, elektrische laadgelegenheden voor auto's en fietsen en ruime aandacht voor groen en milieu. Deze wensen en eisen zijn van tevoren besproken met omwonenden. Van Breda en TWYL hebben op een aantal van deze aspecten maximaal gescoord. Deze plek krijgt een nieuw karakter. Het plan is bijzonder duurzaam, niet alleen de woningen straks, maar ook het bouwproces. Het is een aanwinst voor de Achterweg en voor onze gemeente in bredere zin. De verwachting is dat in 2021 met de bouw kan worden gestart."

Het plan Lindenhof voorziet in zes woningen in twee verschillende types. Aan de Lindenlaan staan straks vier statige villa's en daarachter twee wat lagere woningen die doen denken aan bollenschuren zoals die vroeger veel voorkwamen in de omgeving. Alle woningen worden gasloos opgeleverd en zijn levensloopbestendig. Qua uitstraling passen de woningen bij de Kindercampus. De Lindenhof is getekend door het jonge architectenbureau Studio Komma uit Den Haag dat gekozen is vanwege zijn vernieuwende kijk op duurzaamheid in combinatie met hoogwaardige stedenbouw.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>