Reuzenbol geplaatst in Abeelenpark
Logo lissernieuws.nl
<p>Kunstenaar Lisette Marije Eisenga, Jan van Vliet (midden) en Wil Brouwer van de Gildemeesters Bollenstreek.</p>

Kunstenaar Lisette Marije Eisenga, Jan van Vliet (midden) en Wil Brouwer van de Gildemeesters Bollenstreek.

(Foto: pr)

Reuzenbol geplaatst in Abeelenpark

Het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’ krijgt steeds meer vorm. Afgelopen donderdag werd de reuzenbol ‘Zee, wind, bloemen, veld’ geplaatst in Noordwijkerhout, Abeelenpark.

Lisette Marije Eisenga is de maker van dit manshoge kunstwerk. GOM, Greenport Ontwikkelingsmaatschappij heeft deze bol geadopteerd. De bol is hier geplaatst omdat het Abeelenpark, project van GOM, succesvol is afgerond. De bloembol is 1,85 meter hoog en onderdeel van een groot kunstproject in de Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek.

Twee fietsroutes
‘Giant Tulip Bulbs’ is een project van de Gildemeesters Bollenstreek. De reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied. Er zijn al een flink aantal bollen geadopteerd. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. Komend jaar worden dat er nog meer. De bollen worden zo geplaatst dat er twee mooie fietsroutes door de Bollenstreek gemaakt kunnen worden. Een heel aantal van de beschilderde bollen zijn nu al te bewonderen in Galerie de Zwarte Tulp aan de Kanaalstraat 33 in Lisse. Hier wachten de bollen op hun mooie plekje in de streek.

Meer berichten