Zonnebloem afdeling Lisse bedankt en zoekt vrijwilligers
Logo lissernieuws.nl
<p>Voorzitter Eric Prince ging langs de deuren bij een aantal vrijwilligers die hun jubileum hadden bij de Zonnebloem.</p>

Voorzitter Eric Prince ging langs de deuren bij een aantal vrijwilligers die hun jubileum hadden bij de Zonnebloem.

(Foto: pr)
Goede doelen

Zonnebloem afdeling Lisse bedankt en zoekt vrijwilligers

Het zijn ook voor de Zonnebloem afdeling Lisse vreemde tijden. Hoe gaat het eigenlijk met de groep? “Het gaat wel”, meldt voorzitter Eric Prince, “maar het is aanpassen. Natuurlijk liggen de activiteiten stil en gaat het bezoek door met maatwerk.”

Met heimwee denken de vrijwilligers terug aan de rijke historie waarin jonge vrijwilligers de ouderen met beperking, chronisch zieken, bedlegerigen en eenzamen met een huisbezoek of een activiteit een lichtpunt gaven: met de rolstoel door Keukenhof of met de bus een dagje naar de dierentuin. “Sinds vorig jaar moeten we het soms doen met een telefoontje of kaartje, een bloemetje of een kerstattentie. Normaal gesproken zouden de vrijwilligers nu een uitnodiging voor een gezellige middag hebben ontvangen. We hopen dit nog later in het jaar te organiseren. De jubilarissen zijn we in ieder geval niet vergeten. Zij kregen volgens de coronarichtlijnen een bloemetje aan de deur als blijk van dank en waardering voor hun jarenlange inzet om onze ouderen op te vrolijken. Helaas hebben we wel afscheid moeten nemen van Joke de Graaf, die na 10 jaar haar werk als secretaris heeft beëindigd en van Lynn Randsdorp die na 28 jaar als vrijwilligster en contactdame is gestopt”, aldus Prince.

Oproep
Vandaar de oproep aan zowel mannen als vrouwen, jonge pensionado’s, die onze gasten eens een bezoekje willen brengen of die interesse hebben in een bestuursfunctie. Meld je aan via het nieuwe e-mailadres van de vereniging: lissezonnebloem@gmail.com of bel 0252-866200.

Meer berichten