Logo lissernieuws.nl
Foto: pr
112

Politie treft illegale bewoning en grote hoeveelheid softdrugs aan op Meer en Duin

Gemeente Lisse heeft donderdag samen met politie, Omgevingsdienst West Holland en brandweer een reeks panden gecontroleerd op bedrijventerrein Meer en Duin. Daarbij constateerden de partners illegale bewoning en troffen een grote hoeveelheid softdrugs aan. 

De politie nam een voorraad van ongeveer 10 kilo diverse soorten softdrugs in beslag. Tegen de eigenaar van het pand waar de softdrugs werden aangetroffen, wordt proces verbaal opgemaakt. De illegale bewoning wordt verder onderzocht.
Mede dankzij binnengekomen meldingen konden de bij de controle aanwezige partners gericht optreden. Als bij controles bleek dat er zaken gebeuren die volgens de wet verboden zijn, werd meteen doorgepakt. Waar nodig schakelden de aanwezige organisaties hierbij ook andere partners in.
De controles zijn bedoeld om tijdig eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken. De organisaties hebben gekeken of er sprake is van bijvoorbeeld drugscriminaliteit, veiligheidsproblemen of gezondheidsrisico’s. Tijdens de controle is niet alleen een afwijking van het bestemmingsplan, maar ook een strafrechtelijke overtreding geconstateerd.

Meer berichten