De draverij gaat door, maar waar is nog onbekend. Vorig jaar week de organisatie uit naar Duindigt.
De draverij gaat door, maar waar is nog onbekend. Vorig jaar week de organisatie uit naar Duindigt. Foto: pr

‘Gluren bij de Buren’ tijdens de feestweek

Verenigingen Feestweek

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken heeft veel werk verricht voor de feestweek die van 23 tot en met 30 september duurt. Dit jaar komt er wel weer een programmaboekje én de kermis gaat door, meldt de organisatie. Voor het eerst is ook Gluren bij de Buren onderdeel van de feestweek.

Door Ruth Eppink

Het bestuur van de HDV en de verschillende commissies hadden het niet makkelijk. “Vorig jaar was alles rond evenementen in juli al duidelijk en daar kwam geen verandering in. Maar dit jaar veranderden de regels steeds en is er zelfs vlak voor de feestweek op 20 september nog een persconferentie waarin misschien weer nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Dat maakte het lastig”, zegt het bestuur. Voor het allerlaatste nieuws worden mensen daarom verwezen naar de website van de HDV: feestweeklisse.nl

Uitscheurpagina’s
In het geheel vernieuwde programmaboekje staan wel alle evenementen met datum, tijd en plaats vermeld, maar de aanvullende informatie over een evenement is dus te vinden op de website. Nieuw dit jaar zijn de uitscheurpagina’s. Je kunt met deze uitscheurpagina’s op stap gaan tijdens de feestweek en je weet dan precies wat er die dag te doen is. Ook staat het boekje vol met mooie historische plaatjes ter ere van de HDV die volgend jaar 150 jaar bestaat.

Nieuwe evenementen
Er zijn dit jaar een drietal nieuwe evenementen: Fiets zoekt Boer, Muziek op het plein en Gluren bij de Buren. Fiets zoekt Boer is een fietstocht van Lisse Duurzaam langs producenten van lokale producten. Je krijgt een routebeschrijving mee en een tegoedbon, waarvoor je een broodje en een drankje krijgt bij een van de boeren. En nog een consumptiebon voor een drankje aan het einde van de fietstocht, op ’t Vierkant in Lisse.

Muziek op het Plein vindt op de vrijdag- en zaterdagavond plaats achter de Gewoonste Zaak. Toegang (18-plus) alleen met negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs.

Het populaire huiskamerfestival Gluren bij de Buren is dit jaar voor het eerst onderdeel van de feestweek. Normaal gesproken is het een tweedaags festival in oktober, dit jaar vindt het plaats op zaterdag 25 september en zullen de optredens buiten zijn, dus niet in huiskamers. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur vinden er - verspreid door Lisse - optredens plaats van steeds een half uur. Kijk voor alle deelnemers op www.glurenbijdeburen-lisse.nl.

Draverij
De organisatie bevestigt dat de kortebaandraverij doorgaat, maar of dat op de Heereweg gebeurt of bijvoorbeeld zoals vorig jaar op Duindigt is nog niet zeker. De jaarmarkt gaat definitief niet door, maar de kermis wel. Ook komt er een Streetparade en is er voor de Bingo Dansavond een nieuwe locatie gevonden: voormalig danscentrum Welkom is de gastheer van de bingo. Dit jaar voor het laatst met de drie bingomasters. En kaartliefhebbers opgelet: het kruisjassen en hartenjagen dat eerder altijd in Haven4 werd gehouden, is nu in de kantine van FC Lisse. Het klaverjassen vanuit Salvatori is nu bij de kantine van LTC Lisse. Maar boven alles geldt: raadpleeg voor laatste wijzigingen en toegangseisen steeds de website feestweeklisse.nl.

Uit de krant