Logo lissernieuws.nl
<p>Ben jij een Kerstengel? Of ken je iemand die wel wat extra aandacht verdient rond de kerst? Geef jezelf of die ander dan op bij Present Bollenstreek.</p>

Ben jij een Kerstengel? Of ken je iemand die wel wat extra aandacht verdient rond de kerst? Geef jezelf of die ander dan op bij Present Bollenstreek.

(Foto: pr)

Kerstengelactie 2021 van Present Bollenstreek

Wat in 2020 als nieuw initiatief van Stichting Present Bollenstreek begon, krijgt een vervolg! Het grote succes van de Kerstengelactie van afgelopen jaar heeft laten zien dat er een duidelijke behoefte aan is. Reden voor de stichting om het ook dit jaar te organiseren. En wel nu, want het is inmiddels herfst en het aftellen naar kerst is alweer begonnen.

Waar de kersttijd voor de één een periode van gezelligheid met familie en vrienden is, is het voor de ander een periode van eenzaamheid. Hoe mooi zou het zijn als we in deze bijzondere tijd naar elkaar omzien en wat extra aandacht besteden aan mensen die het nodig hebben?

Wat doet een Kerstengel?
In de vier weken voorafgaand aan kerst (de adventstijd) word je als Kerstengel gekoppeld aan een vast persoon en breng je elke week een presentje bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Denk aan dingen als een kaartje sturen, een verrassing aan de deur hangen, wat lekkers bakken, een tekening maken, een kerststukje samenstellen, samen koffie drinken of door een mooie tekst te delen. Iedereen (jong of oud, alleen of als gezin) kan zich aanmelden als kerstengel. Het gaat om het gebaar en het hoeven geen dure dingen te zijn die je als Kerstengel geeft.

Voor wie?
Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen die om wat voor reden extra aandacht verdient in aanmerking! Denk aan een oudere vrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor de zorg van haar gezin staat, je buurman waar je nooit iemand op bezoek ziet komen, een weduwnaar die eenzaam is na het overlijden van zijn partner, iemand die herstellende is van een burn-out, een jonge vluchteling, een dakloze, etc.

Aanmelden
Wil je je aanmelden als Kerstengel of juist ontvangers opgeven? Ken je iemand bij jou in de buurt die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger voor de Kerstengelactie. Degene die je opgeeft moet woonachtig zijn in de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen, want dit is het werkgebied van Present Bollenstreek. Tot 5 november kun je iemand aanmelden die wat extra aandacht verdient en ook jezelf opgeven als Kerstengel. Dit kan via de website www.presentbollenstreek.nl.

Meer berichten