Logo lissernieuws.nl
<p>De meeste mensen kennen Albert Einstein van zijn relativiteitstheorie, maar wat dat precies inhoudt....?&nbsp;</p>

De meeste mensen kennen Albert Einstein van zijn relativiteitstheorie, maar wat dat precies inhoudt....? 

(Foto: pr)

Volksuniversiteit Lisse presenteert lezing over de natuurkundige Albert Einstein

Als wetenschapper is Einstein verreweg de meest beroemde natuurkundige van de afgelopen eeuw. Velen beweren zijn ‘relativiteitstheorie’ te kennen, deze beroemde theorie is er typisch zo een waarvan iedereen bevestigt ervan ‘gehoord’ te hebben. Een klein aantal durft het aan te beweren het ‘door te hebben’. Maar bij nader inzien zijn het maar weinig mensen die de theorie echt begrijpen.

Met de theorie van Einstein wordt de tijd lokaal en persoonlijk en zelfs een vierde dimensie. Wij mensen ervaren elke dag de zwaartekracht, terwijl Einstein beweert dat die eigenlijk niet bestaat. In deze lezing bij de Volksuniversiteit Lisse op 29 oktober vertelt Kees Griffioen over de recente ontwikkelingen rondom zwaartekrachtsgolven die werden voorspeld door de relativiteitstheorie en die recent ook daadwerkelijk zijn gemeten. Verder werkt de huidige wetenschap op dit moment hard aan de samenvoeging van kwantummechanica en de relativiteitstheorie. Deze horde heeft Einstein zelf nooit kunnen nemen en dit wetenschappelijk geweld spitst zich toe op de verschijnselen rondom zwarte gaten. Kortom: deze lezing gaat over alle aspecten van Einstein en zijn ideeën die het grote publiek inspireerde.

Kees: “Natuurkunde inspireert. Ik wilde weten hoe de natuur in elkaar zit. Daarom ging ik Natuurkunde studeren, eerst aan de HTS in Rijswijk en later Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Mijn liefde voor natuurkunde heb ik altijd onderhouden met veel zelfstudie en lezen. Samen met 4 vrienden heb ik een filosofiegroepje opgezet om planmatig een avondje te organiseren om vrijuit de hersenen te masseren. Ter voorbereiding moest iedereen bij toerbeurt een onderwerp voorbereiden. Deze vriendenclub is de bakermat geworden van mijn lezingenserie.”

In verband met de coronamaatregelen heeft de Volksuniversiteit Lisse een limiet vastgesteld van 35 bezoekers; ook zal er voldoende frisse lucht zijn. Wilt u verzekerd zijn van een plek dan kunt u via de website reserveren. Het is ook mogelijk telefonisch te reserveren of vul aan de balie van de Volksuniversiteit een formulier in. Tussen 10.00-12.00 uur is er een medewerker aanwezig. Dit seizoen zullen, als er nog plaats is, de ‘spontane’ bezoekers op de avond zelf ook worden ingeschreven. De toegangsprijs is € 6,-

Meer berichten